Idős néninek segít a rendőr átmenni a zebrán

Minden rendőrnek ilyennek kellene legyen!

Szerző: vargazsanett - 2019.09.07.

Ha minden rendőr ilyen lenne, mindenki nagyon megbecsülné őket! Hiszen a rend őreinek nem csak büntetni kell tudni, hanem óvni is. Így volt ez ebben az esetben is, mikor egy idős néninek segítettek átmenni a zebrán. Nagyon tiszteletreméltó!

Idős néninek segít a rendőr átmenni a zebrán

Miért van az, hogy hazánkban van egy általánosan kialakult vélemény a rendőrökről, miszerint csak büntetni képesek meg traffipaxolni, de mikor arról lenne szó, hogy segítsenek, megvédjenek minket, akkor már nem számíthatunk rájuk. Mert bizony ennek, mint minden sztereotípiának azért van alapja… Mikor felhívják őket, hogy verekedés van például, akkor mit szoktak mondani? Csak akkor mennek, ha vér folyik, addig tehetetlenek… Vagy ha betörésről van szó, akkor miért nem járnak el olyan alaposan, mint az amerikai filmekben/sorozatokban látni, például ujjlenyomatot keresnek, stb… Magyarországon, mi magyar emberek miért nem érdemeljük meg ezt a fajta védelmet, eljárást és bánásmódot? 

 

De vizsgáljuk meg azt is, hogy tőlünk nyugatra elég rendesen meg vannak fizetve a rendőrök… 2000 euró alatt semelyik országban nem keresnek, amiből kényelmesen el lehet élni, valljuk be. 1 rendőr szava 6 civil ember szavával ér fel, tehát ha 5 civil azt állítja, hogy a rendőr kezdte a bunyót az utcán (ez egy fiktív példa), de az az egy rendőr azt vallja, hogy a másik ember kezdte és nem ő, ő csak védekezett, akkor a rendőr szava érvényes, neki hisznek. Magyarországon miért nem ér fel egy rendőr szava ennyivel? Miért nem fizetik meg őket rendesen úgy, hogy valóban megérje nekik kijönni a verekedéshez is, hogy valóban tudjanak segíteni és óvni bennünket? Tudjátok kint az ápolónők és az orvosok is nagyobb odafigyeléssel dolgoznak… Vajon miért? Mert megéri nekik dolgozni!

 

De azért nem minden magyar rendőr sz.rik a fejünkre… Vannak közöttük is empatikusak, és tiszteletreméltók, akik, mint ez esetben is, például átsegítik az idős nénit a zebrán, nehogy elüsse őt egy autó a lassúsága miatt. Nézzétek meg a videót, nagyon megható jelenet:

 

 

De ez nem az első eset ám… Néha fel-feltűnik az interneten egy-egy eset, amikor valami igazán jót tesznek a rendőrök. Ezt láthatjuk Kardos Miklós fotóján is, amit kiposztolt a Facebook-ra ezzel a szöveggel: “Idős bácsi a zöld jelzés ideje alatt a zebra negyedéig sem ért el, ezért egy épp arra járó rendőrautó megállt a kereszteződésben, és míg egyikőjük megállította a forgalmat, a másikójuk átkísérte a bácsit a járdára. Senki sem dudált, senki sem szitkozódott, pedig csúcsforgalom volt.

Nagyon jólesett látni.”

 

És a kép:

 

 

Igen, valóban, nekünk is nagyon jól esik látni! Tiszteletreméltó, becsülendő és követendő! Köszönjük ezeknek a rendőrüknek a példamutatást!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket