notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezeket a reklámokat imádtuk régen, te emlékszel még rájuk?

hirdetes

A legjobb retro magyar reklámok

BD
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Régen még a véres hurkát is hirdetni kellett (gondolom, mindenkinek rögtön beugrik az a fülbemászó kis dalocska), meg úgy majdnem mindent, amit ellehetett adni. Ennek következményeképp rengeteg humoros és kreatív született, amiből most itt egy kisebb válogatás.

A legjobb retro reklámok

A reklám

A kommunikáció egy formája, rendszerint egy bizonyos áru vagy szolgáltatás megvételére, illetve igénybevételére ösztönző, esetleg egy egész márka, cég, terület vagy pusztán csak egy cél javára szóló hirdetés. A reklámok elkészítése és sugárzása szolgáltatás, az erre való igény működteti az úgynevezett reklámipart, így többek között lehetővé teszi a kereskedelmi televíziók és rádiók működését.

Ma már a mindennapi életünk része, és akárhol összefuthat vele az ember. A mai fiatalok már beleszülettek ebbe, és meglepődnek mikor szüleik, vagy nagyszüleik meghatódnak egy régebbi reklámon. Eleinte csak plakátokon és újságokban lehetett reklámot látni, addig a múlt század második felében a tévében és rádióban is elkezdett terjedni, így egyre szélesebb tömegekhez jutottak el az információk.

hirdetes

Többnyire tájékoztatás, hasznos és fontos információ közlésére szolgált. Majd idővel elkezdték gyártani a termékreklámokat is, ez köszönhető volt a hazai ipar fejlődésének, és az egyre szélesebb bolti választéknak. Mint ahogyan külföldön, itthon is elkezdték gyártani a farmert, a szénsavas üdítőket és így tovább. Aztán megépültek az első „plázák”, szóval így már minden megvolt ahhoz, hogy a reklámipar kiteljesedjen.

A videókat a következő oldalakon találjátok!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Fényképészet

A fényképészet vagy fotográfia már az 1800-as években is népszerű volt, akkoriban azonban... Tovább

Tovább a lexikonra
Napi téma