Ezeket a reklámokat imádtuk régen, te emlékszel még rájuk?

A legjobb retro magyar reklámok

Szerző: Dominik96 - 2015.10.22.

Régen még a véres hurkát is hirdetni kellett (gondolom, mindenkinek rögtön beugrik az a fülbemászó kis dalocska), meg úgy majdnem mindent, amit ellehetett adni. Ennek következményeképp rengeteg humoros és kreatív született, amiből most itt egy kisebb válogatás.

A legjobb retro reklámok

A reklám

 

A kommunikáció egy formája, rendszerint egy bizonyos áru vagy szolgáltatás megvételére, illetve igénybevételére ösztönző, esetleg egy egész márka, cég, terület vagy pusztán csak egy cél javára szóló hirdetés. A reklámok elkészítése és sugárzása szolgáltatás, az erre való igény működteti az úgynevezett reklámipart, így többek között lehetővé teszi a kereskedelmi televíziók és rádiók működését.

 

Ma már a mindennapi életünk része, és akárhol összefuthat vele az ember. A mai fiatalok már beleszülettek ebbe, és meglepődnek mikor szüleik, vagy nagyszüleik meghatódnak egy régebbi reklámon. Eleinte csak plakátokon és újságokban lehetett reklámot látni, addig a múlt század második felében a tévében és rádióban is elkezdett terjedni, így egyre szélesebb tömegekhez jutottak el az információk.

 

Többnyire tájékoztatás, hasznos és fontos információ közlésére szolgált. Majd idővel elkezdték gyártani a termékreklámokat is, ez köszönhető volt a hazai ipar fejlődésének, és az egyre szélesebb bolti választéknak. Mint ahogyan külföldön, itthon is elkezdték gyártani a farmert, a szénsavas üdítőket és így tovább. Aztán megépültek az első „plázák”, szóval így már minden megvolt ahhoz, hogy a reklámipar kiteljesedjen.

 

A videókat a következő oldalakon találjátok!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket