A világ legrosszabbjai – 15 autó, amit messziről kerülj el!

A világ legrosszabbjai – 15 autó, amit messziről kerülj el!

Szerző: vargazsanett - 2019.10.17.

Autóvásárlás során természetesen többféle járművet megnézünk, kipróbálunk és igyekszünk szakmai szemmel a legoptimálisabbat kiválasztani. Bár sok autóról azt hisszük nagyon megbízhatóak csupán mert termetesek és drágák, azért ez nem minden esetben igaz. Ha középkategóriás autót szeretnénk akkor általában az olcsóbbak között nézelődünk, holott nem szabadna az ár-érték arány fontosságát elfelejtenünk. Mindig figyeljünk, hogy értékálló járművet vásároljunk!

A világ legrosszabbjai – 15 autó, amit messziről kerülj el!

(Kép forrása: Wikimédia)

Sajnos azonban könnyű beleesni az autóvásárlással kapcsolatos leggyakoribb hibákba. Azokat az autókat, amik kívülről és/vagy belülről csúnyák vagy amelyeknek rossz a konstrukciója, mindenképpen kerüld el jó messzire, függetlenül attól, hogy újonnan vagy használtan vásárolnál!

 

Fiat Multipla

Érdemes ezt a típust elkerülnöd, nem csak azért, mert a látványa sem túl kellemes, hisz’ egy kevésbé dizájnos autó is lehet megbízható, de sajnos rengetegen panaszkodnak a minőségére. Az olasz autóknak amúgy sincs túl jó híre és ez a modell sem fogja megcáfolni a sok rosszat, amit hallani. Gyakoriak a motorikus és a futómű hibái, számos alkalommal előfordult, hogy a belső tetőkárpit leesett és rengeteg alkatrésze nagyon rövid élettartamú.

 

Lancia Dedra

A legnagyobb márkanevek közé tartozik a Lancia is, de az autói korai rozsdásodása miatt (is) nagyot zuhant a tekintélye még a 70-es években. Ezt követően a 90-es években a Dedrával szerettek volna újra berobbanni. Nem nevezhető a legrosszabb autónak, de nem megbízható. Nincs is konkrét jellemző hibája, mivel gyakorlatilag bármikor bármi bemondhatja az unalmast. 

 

BMW X5

Már 1999 óta gyártják ezt a modellt, de a 2014 előtti X5-ök elég sok hibával rendelkeznek. Az üzemanyagrendszer gyakran tönkremegy, a klímaberendezés hibás és a motor legtöbb alkatrésze is hajlamos meghibásodni, például a termosztát vagy a vízpumpa. Sokan tapasztaltak olajfolyást is. Sajnos tehát ha X5-öt vásárolunk biztos lesz vele bajunk és mivel egy prémium kategóriás modell ezért nem lesz olcsó mulatság a javítása. 

 

Mercedes-Benz A-osztály

1997-ben jött létre az A-osztály és azóta is él a modell, már a negyedik generációja is kijött. Az évek alatt rengeteg típushibája és más problémája előjött. Természetesen ezeken folyamatosan dolgoznak és igyekeznek kijavítani őket, de az első generáció már nem mossa le magáról a rossz hírnevét. Ha használt példány vásárlásán gondolkozunk jól fontoljuk meg, mert a recsegő váltó, a rozsdásodó karosszéria, a futómű problémák és a turbó meghibásodása nem kis problémát okozhatnak. A következő oldalon folytatom! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket