Ismét magyar film kapott Oscar-díjat

Oscart nyert a Saul fia

Szerző: bohacs - 2016.02.29.

Sokan erre az eredményre számítottak és be is igazolódott, 2016 a várakozások végének az éve volt. Di Caprio is sokat várt az Oscarra, mi, magyarok is, de a várakozásnak vége, a Saul fia megkapta a hőn áhított Oscar-díjat!

Saul fia Oscar-díjas

 

Legutóbb 1981-ben nyert magyar film Oscar-díjat, akkor a Mephistó érdemelte ki ezt a hatalmas elismerést. 1989 óta viszont nem is volt a jelöltek között magyar teljes estés film. Most viszont bekerült a Saul fia a legjobb öt közé és meg sem állt az Oscarig. Nemes Jeles László első filmje február 29. hajnalban kapta meg a díjat, amit természetesen Nemes Jeles László vett át.

 

Nem ez az első díja, mit bezsebelt a Saul fia, a Cannes-i Filmfesztiválon rögtön négy díjat nyert a bemutatót követően, és már akkor Oscar esélyesnek gondolták sokan. A filmet többek között meghívták Torontóba és a Telluride Filmfesztiválra is, szinte mindenhol, ahol megjelent, az év egyik legjobbjának választották! Nem utolsósorban megnyerte a Golden Globe-díjat is.

 

A film itthon is népszerű, túl van már a 150 000 nézőn, szinte mindenhol teltházasak a vetítések, a középiskolások pedig ingyen nézhetik az Uránia moziban. A következő oldalon még többet megtudhatsz az Oscar-gáláról!  

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket