Ismerd meg a rali királyát, bemutatjuk Sébastien Loeb-öt!

Ismerd meg a rali királyát, bemutatjuk Sébastien Loeb-öt!

Szerző: Dobi - 2013.12.04.

Sébastien Loeb  egy legenda a rallyban. Ha végignézed ezeket a videókat, ha nem tudtad eddig, miért, most megtudod. Eszméletlen tehetség, és egy igazi sikertörténet. Ülj be velünk Loeb kocsijába, nézd meg a videókat és olvasd el a részleteket!
 
Ismerd meg a rali királyát, bemutatjuk Sébastien Loeb-öt!
Sébastien Loeb (Haguenau, 1974. február 26.) francia autóversenyző, tornász. A rali-világbajnokság kilencszeres, valamint a junior rali-világbajnokság egyszeres bajnoka, emellett hetvenhatszoros futamgyőztes.
 
 
 
 
Sikeres tornászból lett amatőr, majd profi raliversenyző. 2001-ben megnyerte a junior rali-világbajnoki értékelést, a 2002-es német ralin pedig megszerezte első abszolút világbajnoki győzelmét. 2003-ban már a bajnoki címért küzdött, s mindössze egy ponttal maradt el Petter Solberg mögött az összesítésben, 2004-ben azonban már nagy fölényben lett övé cím. Ezzel ő lett a Citroën első, és – Didier Auriol után – Franciaország második rali-világbajnoka. Azóta minden évben megnyerte a pontversenyt. Eredményeivel messze a világbajnokság legsikeresebb versenyzőjének számít: a főbb rekordok közül ő vezeti a legtöbb cím, legtöbb futamgyőzelem, legtöbb szakaszgyőzelem, legtöbb dobogós helyezés és a legtöbb szerzett pont rangsorát.[1] Pályafutása majd egészén a monacói Daniel Elena volt a navigátora, és az összes világbajnoki futamgyőzelmét vele együtt szerezte.
 
 
 
A ralin kívül több más autósportban próbálkozott, igaz csak kevés alkalommal. 2005-ben és 2006-ban indult a Le Mans-i 24 óráson. Első versenyén nem ért célba, majd a következő évben második lett Eric Hélary és Franck Montagny társaként. Rendszeres résztvevője a Race of Champions nevű rendezvénynek. 2003-ban, 2005-ben és 2008-ban ő lett a bajnokok bajnoka, 2004-ben pedig megnyerte a nemzetek kupáját Jean Alesivel együtt. 2012-ben aranyérmet szerzett az X-Games-en, a ralisok versenyén.
 
 
 
2011-ben saját autóverseny-csapatot alapított, Sebastien Loeb Racing néven. A csapat jelenleg a francia Porsche-kupában és az európai Le Mans-szériában indít autókat.
 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket