Hat évig bújkált a nyírás elől az új-zélandi bárány

Hat évig bújkált a nyírás elől Shrek, az új-zélandi bárány

Szerző: kiraly.reka991 - 2016.12.09.

Az Új-Zélandon élő Shrek nevű bárány egy igazi lázadó: mint ahogyan az emberek utálják a fogorvost, úgy a birkák a birkanyírást. Ezért hát Shrek a közelgő nyírás előtt elszökött.

Shrek a bárány
6 évvel később aztán, a tulajdonosai megtalálták egy barlangban bújkálva. Először nem voltak biztosak benne, hogy valóban az ő bárányuk-e vagy csak egy szerencsétlen, elkóborolt állat.
 
- Úgy nézett ki, mint valami bibliai lény. –nyilatkozta a tulajdonos, John Perriam.
 
Nem véletlenül nyírják a birkákat, ugyanis ha mindegyiknek ekkora bundája lenne, komoly egészségügyi következményekkel járna: az állatok akár hőgutát is kaphatnak benne, de az is előfordulhat, hogy az állat lehever pihenni, és a bundája miatt aztán képtelen felkelni. Bizonyos esetben „gyapjú vakságról” is beszélhetünk, amikor az állat látását fizikailag blokkolja a szőre.
 
Shrek bundája 27 kg-ot nyomott, amit élő adásban vágtak le róla – ezt jótékonysági célra ajánlották fel egy gyermekek egészségéért küzdő szervezet számára.
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket