Sikeres volt az első tüdő-transzplantáció Magyarországon

Magyarországon először hajtottak végre tüdő-transzplantációt

Szerző: Dominik96 - 2015.12.22.

Sikeres volt az a műtét, ahol elsőnek csináltak ilyet, jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője.

Az első tüdő-transzplantáció Magyarországon

A sikeres műtét

 

Azt mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a sajtótájékoztatón, hogy: 900 millió forinttal támogatta a kormány az operációhoz szükséges infrastruktúra kiépítését. Az Országos Onkológiai Intézet főigazgató orvosa, Kásler Miklós azt nyilatkozta a dologgal kapcsolatban, hogy a műtétet december 12-én éjszaka végezték el, a beteg pedig jól van. Orvostörténeti pillanatnak nevezte az eseményt a főigazgató, de azt még megjegyezte, hogy nagyon sokat időt várakoztak azért, hogy elvégezhessék a hatórás operációt.

 

 

Lang György elmondta, hogy: a donor egy 59 éves férfi volt, és az ő tüdeje lett átültetve egy 53 éves férfiba. Arról is beszélt, hogy a tüdőátültetésben „van némi lemaradása a magyar egészségügynek” a világ élvonalához képest, mivel másholt ezt a fajta műtétet már régebb óta végzik. Viszont a technikai színvonal és környezet az onkológiai intézetben az egyik legfejlettebb.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket