Egy nagyon érdekes előadáson vettünk részt, olvasd el beszámolónkat

Sivasakti kalánanda

Szerző: bohacs0010 - 2015.01.28.

Már a cím is érdekes lehet mindazok számára, akik kedvelik a felettébb különleges dolgokat. A cím természetesen a hazai táncvilág egyik mára már meghatározó formációját takarja, hiszen táncszínházról van szó. 

Egy nagyon érdekes előadáson vettünk részt, olvasd el beszámolónkat

Közel húsz éve van jelen a színpadokon a tradicionális indiai mozgásművészet. Számtalan előadás, izgalmas koreográfia vonzotta már a nagyérdeműt.

 

 

2015. január végén egy új előadással, „Az idő ura”-val jelentkezett a társulat. A játéktér ezúttal a Marczibányi tér lett a Nemzeti Táncszínház keretein belül.
Az idő már ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. Indiában Ő a Kála, az idő és a halál, aki mint egy komisz démon játszik az emberekkel. 

 

 

Szimbolikus mitológiai történet tehát az idő legyőzése. Kála azonban nem adja fel. Ezúttal szerelemisten formájában próbálja Siva erejét csökkenteni, aki rettentő haragra gyúl, de szerelmes lesz és megtalálja méltó párját. A férfi és a női erő egysége helyreállítja a világ rendjét és egyensúlyát.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket