Somalia torka "füstölni" kezdett

Egy furcsa történet a futballpályáról

Szerző: bohacs - 2015.10.25.

Sok furcsa történetet hallottunk már futballpályán, ez azonban mindenen túltesz. Vicces, ami megtörtént Somalival, de azért valamilyen szinten érthető a reakciója. 

Egy furcsa történet a futballpályáról

 

Werington do Rosário Calmon, közismertebb nevén Somalia korábban hazánk patinás klubját, a Ferencváros csapatát erősítette. A brazil születésű játékos huszonhárom esztendősen került a Fradihoz, előtte pedig csakis szülőhazájában futballozott. A szélső minden kötelező orvosi vizsgálatot sikeresen vett, majd megkezdte az edzéseket a zöld fehéreknél.

 

A bonyodalom akkor következett be, amikor a téli felkészülési időszak vette kezdetét. Miután a futballisták elhagyták az edzőkomplexumot, Somalia eddig soha nem tapasztalt dologgal találkozott. A bemelegítést követően sietve, riadtan futott az orvosi stábhoz, mivel, állítása szerint „füstölt a torka”. Sok minden lejátszódhatott a brazil agyában, arra azonban gondolni sem mert, hogy egy eddig számára idegen időjárási körülmény áldozata lett. A nagy ijedtségen végül jót derültek a stáb tagjai, hiszen kiderült, hogy a fiatal játékos akkor még sohasem tapasztalta meg a hazánkban hidegnek mondható telet, így számára ismeretlen volt a is. Végül megnyugodhatott, hiszen közölték vele, hogy amikor fagypont közeli a hőmérséklet, akkor az ember láthatja saját leheletét.  Elmondása szerint hazájukban alig-alig csökken 35 Celsius-fok alá a hőmérő, ezért volt számára érthetetlen a jelenség.

 

Somalia öt éven keresztül szolgálta a Ferencváros csapatát, ahol 81 mérkőzésen 10 gólt szerzett, ami szélső létére jó teljesítménynek mondható. A klub végül, a játékos érdekeit is szem előtt tartva 2015 nyarán elfogadta a francia élvonalbeli Toulouse ajánlatát, így Somalia a hazai mezőnyben kivételesen magasnak számító összegért került a Ligue 1-be.   Az esetet azóta is emlegetik a Fradi háza táján, tehát elkönyvelhetjük, Somalia nem csak a játékával alkotott maradandót hazánkban.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket