8 sörkoktél, amiket otthon is elkészíthetsz magadnak vagy barátaidnak
A sört nem kötelező mindig magában inni. Nem, most nem a chipsre vagy a ropira gondolunk – egy ízletes korsó sört valójában többféleképpen is megbolondíthatsz, ugyanis ez a buborékos, aranyszínű ital testes, pezsgő alapot kínál néhány extrább ízvilág számára. Az alábbiakban néhány olyan koktélt sorolunk fel, amiket te magad is elkészíthetsz házilag némi sör, és néhány extra hozzávaló felhasználásával!
A legjobb sörös koktélok: Radler Paloma
A Radler Paloma egy mexikói klasszikus újraálmodott verziója, ami tequilával és Stiegl radlerrel készül, na meg persze egy kis gyümölcslével, „csak az íze miatt”.
Hozzávalók:
• 60 ml tequila
• 20 ml frissen facsart grapefruit lé
• 15 ml frissen facsart lime lé
• 15 ml sima szirup
• Stiegl radler sör
• grapefruit héj, díszítés gyanánt
Elkészítés: Rázd össze az összes összetevőt a sörön kívül egy koktél shakerben, és dobj a keverékbe néhány kocka jeget, hogy jól lehűtsd. Ez után szűrd át a kész italt egy pohárba, majd öntsd fel a sörrel. Facsard ki egy grapefruit héját az ital tetejére, majd helyezd rá a héjat is, díszítésnek.
A legjobb sörös koktélok: Michelada
Melyik őrült találta ki, hogy ő majd sót és paprikát szór a sörbe? Először készítsd el és kóstold meg a Micheladát, aztán térjünk vissza rá, hogy mennyire is volt őrült az illető!
Hozzávalók:
• 1 csipet só
• 1 csipet cayenne paprika
• 1 szelet citrom
• 15 ml frissen facsart lime lé
• 16 csepp Worcestershire szósz
• 2 csepp Tabasco szósz
• 1 csipet őrölt feketebors
• 1 csipet zellersó
• mexikói lager sör
• lime szelet
Elkészítés: Szórj azonos mennyiségű sót és cayenne paprikát (1-1 csipetet) egy tálcára, vagy sekélyebb tálba. Húzd végig a lime szeletet egy söröspohár élén, majd fordítsd a poharat élével a sós-paprikás porba, hogy ráragadjon. Ez után keverd össze a lime levet, a szószokat, illetve a borsot és a zellersót az üvegben, majd öntsd fel a maradék helyet benne sörrel. A lime szeletet díszítésként használhatod.
A legjobb sörös koktélok: Maja Michelada
A Maja Michelada lényegében a „mexikói Bloody Mary”. Ha tetszett az előző, szószos Michelada, akkor ezt a verziót is mindenképpen próbáld ki – sőt, akkor is, ha nem, hiszen egy egészen más ízvilágot kínál.
Hozzávalók:
• 15 ml Pelotón de la Muerte joven mezcal
• 40 csepp Cholula erős szósz
• 40 csepp Maggi fűszerszósz
• 24 csepp Worcestershire szósz
• 15 ml frissen facsart lime lé
• 7 ml agavé szirup
• 1 doboz Modelo Especial (vagy bármilyen mexikói lager sör)
• lime darab és chipotle fűszersó díszítésnek
Elkészítés: Szórj egy kis chipotle fűszersót egy tálcára, majd fogj egy poharat, nedvesítsd be az élét a lime darabbal, és forgasd meg a fűszersóban, hogy ráragadjon. Ez után egy shakerben rázd össze az összes hozzávalót (kivéve a lagert), majd szűrd át a besózott élű pohárba. Öntsd fel a pohár üres részét, majd díszítsd a lime darabbal.