Sütemény és Tortafesztivál 2014

Sütemény és Tortafesztivál

Szerző: bohacs0010 - 2014.11.08.

Az Iparművészeti Múzeum 2014 november 8.-án és 9.-én otthont adott Sütemény és Tortafesztiválnak

A csarnok központi részén tortakölteményekben gyönyörködhetett a nagyérdemű. Mesefigurák a gyerekek örömére, virágok, karamell és marcipán díszek, minden korosztálynak.

Az Iparművészeti Múzeum palotája, a magyar szecessziós építészet remekműve, 1893 és 1896 között épült Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei szerint. 

 

 

 Az európai szecesszió kiemelkedő épületének számító palota megoldásai különlegesek: kívülről hatalmas, színes kupola borul az épületre, mely belül keleti pompát idéző architektúrával, továbbá kétszintű árkádsorral övezett nagy üvegcsarnokkal fogadja a látogatót. Magyaros ornamentikával gazdagon díszített külső-belső kerámiaburkolatát és tetőzetét a világhírű pécsi Zsolnay-gyár állította elő. 

Az épületet a millenniumi rendezvények záróakkordjaként Ferenc József osztrák császár és magyar király avatta fel 1896. október 25-én. Ez a világon harmadikként alapított iparművészeti múzeum.  

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket