Szalagkorlát műanyag hordóból

Hagyományos szalagkorlátnak néz ki, közben meg milliók életét mentheti meg!

Szerző: vargazsanett - 2019.01.12.

A hagyományos szalagkorlátok miatt több millió ember szenvedett már maradandó vagy múló sérülést, ám ezek a dél-kóreai, műanyaghordóból készült szalagkorlátok emberek életeit menthetik meg!

Szalagkorlát műanyag hordóból

Az Egyesült Államokban évente 37 ezer ember hal meg autóbalesetben, 2,35 millió szenved el valamilyen sérülést, aminek következtében mozgáskorlátozottá válik, és még riasztóbb adat az, hogy mintegy 10 ezer gépkocsivezető, aki az utakon leli halálát, még nem töltötte be a 20. életévét.

 

Az autópályákon is rengeteg baleset történik, és sokszor teljesen hiábavaló a szalagkorlát...Sőt, van, amikor az okoz még nagyobb problémát és a szalagkorlát miatt lesz esetleg nagyobb kár vagy sérülés az emberen. Sajnos sokszor van olyan is, hogy éppen az ezzel való ütközés során veszítette életét valaki, de olyan is történt, hogy egy kamion áttörve az útválasztó szegélyt, a túlsó sávon okozott óriási tömegbalesetet.

 

Visznt ezeknek a baleseteknek úgy tűnik, hogy véget vethet egy dél-kóreai találmány, az Eti Co LTD cég fejlesztette ki. A fém korlátok helyett műanyag hordókkal fogják védeni az utakat. Úgy tervezték a mérnökök, hogy a beépített hordók az ütközéskor a saját tengelyük körül forognak, követik az autók irányát, így elvezetve annak pusztító erejét. A következő oldalon lévő videóban megnézheted hogyan működik ez.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket