Szarvasi kávéfőzőgyár menekülhet meg!

Megmenekülhet a Szarvasi kávéfőzőgyár a bezárástól!

Szerző: vargazsanett - 2019.03.09.

Talán megmenekülhet még a több, mint 60 éve működő, egyetlen magyar kávéfőzőgyár a bezárástól! A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. már januárban kihirdette, hogy bezár, ám most van esély, hogy mégis tovább működhessen!

Szarvasi kávéfőzőgyár menekülhet meg!

Sokan nagy örömmel fogadnák a hírt: mégsem szűnik meg a nagymúltú Békés megyei cég. A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. 400 dolgozóját már január közepén elbocsájtották, sok ember azonban minisztériumi közbenjárással hamar talált is munkát.

 

Viszont, szinte az egész ország sajnálattal értesült erről a hírről, hiszen a cég a még megmaradt elenyésző számú magyar tulajdonú és híres, több, mint fél évszázadot maga mögött tudó hazai gyártó cégek egyike.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő, valamint a 44-es főút mentén elhelyezkedő kávéfőző gyárnak 1958 óta helyet adó, közel 16 ezer fős település polgármestere Babák Mihály közösen tárgyalásokat folytatnak Bodó Sándorral, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkárával a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. jövőjéről, arról hogyan tudnák jobban motiválni a lehetséges befektetőket.

 

A polgármester hangsúlyozta: nem a cég megbízásából ültek össze tárgyalásokat folytatni.

 

 

Úgy értesültünk, hogy a kávéfőzőgyártás mindenképpen folytatódni fog, legalábbis a híres “kotyogósé” biztosan! A jövőben egy másik cég veheti át a kávéfőzők gyártását, hiába, hogy a nagymultú Szarvasi cég nem került csődközelbe. Ezentúl évente 100 ezer kávéfőzőt gyártana, ami majdnem megegyezik a Szarvasi teljesítményével, ők évente 130 ezret készítettek.

Hogy a jelenlegi dolgozók maradhatnak-e, azt még nem tudta megerősíteni a cég.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket