Szétrobbant a motortérben a netről rendelt turbó

Szétrobbant a motortérben a netről rendelt turbó

Szerző: nelli9503 - 2019.04.12.

Hihetetlen, de szétrobbant a motortérben a netről rendelt, olcsó turbó! Tudd meg te is, hogy mi volt a hiba! Van, amit érdemes inkább profikra bízni! 

Szétrobbant a motortérben a netről rendelt turbó

A teljesítményméréshez készülődtek, amikor meglepő dolog történt a Toyota motorterében. Az internetről rendelt Garrett GT4088-as turbó háza egyszerűen szétrobbant, mikor a töltőnyomás elérte az 1,7 bart.

Sokan úgy gondolják, hogy egy olcsó utánzat volt, de mások úgy vélik, hogy az építő hibázott. A Garrett azonban a GT4088-ast eredetileg DAF dízelmotorokhoz készítette.

 

 

A probléma forrása, a 2JZ elnevezésű motor volt. A szóban forgó modellt ugyanis ehhez a legendás benzinmotorhoz társították, a 2JZ viszont, egy gázolajhoz képest jóval magasabb hőmérsékletű kipufogógázt bocsát ki magából. A turbinagáz azonban nincs felkészülve ilyen magas hőmérsékletre, ennek következtében bekövetkezett a robbanás.

 

Ezt az állítást szakértői vélemények is alátámasztották, akik hozzátették, ha a tulajdonos egy kategóriával drágább turbót építtet be járművébe, akkor a GT4088R jelű megfelelő választásnak bizonyult volna.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket