Szlovák Nagydíj Michelisz Norbival - A WTCC magyar lovagja májusban Szlovákiát hódítja meg

Szlovák Nagydíj Michelisz Norbival - A WTCC magyar lovagja májusban Szlovákiát hódítja meg

Szerző: szoroakos - 2017.01.24.

A World Touring Car Championship, WTCC, vagy magyarul Túraautó Bajnokság az egyik legnagyobb és legismertebb nemzetközi autóverseny, melyet a világ legismertebb versenypályáin rendeznek meg minden évben. A bajnokság hasonló kaliberű esemény a rajongók körében, mint másoknak a Forma-1. Kevésbé olyan ismert verseny, azonban ugyanannyira élvezetes.

Szlovák Nagydíj Michelisz Norbival - A WTCC magyar lovagja májusban Szlovákiát hódítja meg

A szlovákok Hungaroringje

A 2014-es évben a Slovakia Ring már harmadszor ad otthont a nevezetes verseny állomásának. Az Európa egyik leghosszabb versenypályájaként számontartott Slovakia Ring már 4 éve, 2010-ben épült. A pálya hossza majdnem eléri a 6 km-t, összesen 5922 méter hosszú, és 13 kanyar található rajta, a hosszú egyenesekből és fordítókból álló szakaszok mindig élvezetessé teszik az itteni versenyeket.

 

 

Michelisz Norbi - A magyar autóversenyzés reménysége

Norbi Pécsett nőtt fel, amelynek környéke autóversenyző körökben ismert hegyvidéki versenyeknek otthont adó tájairól. Tizenéves korában kezdett érdeklődni a rally világa iránt, akkor még csak autószimulátorokkal versenyzett, ahol Wéber Gábor ajánlotta be Zengő Zoltánnál, a Zengő Motorsport tulajdonosánál, hogy tegye próbára Norbit, aki nagyon jól vette a próbákat. Ő lett az első magyar autóversenyző, aki FIA világbajnokságot nyert.

 

 

A Szlovák Nagydíj

Idén május 11-12-én kerül megrendezésre a szlovák futam, amelyre hazánkból is rengetegen látogatnak el Michelisz Norbi támogatására. Többféle hely közül lehet válogatni, amelyek ára 5-35 Euró között van. Az igazi rajongók a versenyzőket és autóikat is meglátogathatják a paddockban, ami persze egy kis pluszt jelent, de nem jelentős kiadás, főleg vérbeli fanoknak.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket