A kerékpártól vagy a szobabiciklitől lehet jobban fogyni?

Szobabicikli vagy kerékpár?

Szerző: Dominik96 - 2016.12.28.

Van e különbség a kettő között? Melyik segít jobban a fogyásban? Cikkünkben megtudhatod a választ!

Kerékpár vagy Szobabicikli?

A normális biciklivel való sportolás, elsősorban testünk alsó részét formálja. Ha úgy gondolod, hogy te ezen a területen vészesen állsz, akkor soha nincs késő kimenni és tekerni egyet. Sokakban felmerül a kérdés, hogy hagyományos kerékpárt vagy szobabiciklit érdemes-e ilyenkor választani.

 

A kerékpárnak az az előnye a szobaival szemben, hogy nem csak edzésre, de még közlekedésre is használhatjuk.  Természetesen, ha fogyni szeretnél, akkor azt választod, amelyiket szeretnéd, ugyanis jelentős különbség nincs. Pusztán csak rajtad múlik, hogy melyikhez van kedved.

 

Félórányi normális biciklizéskor, tegyük fel egy 65 kg-s ember kb 260, míg a benti biciklivel ugyan azzal a tempóval, 230 kalóriát égethet el. Általában azok kedvelik a szobabiciklit, akik szeretik mérni, hogy milyen teljesítményt érnek el mozgás közben, motiválást ad nekik a folyamatos visszajelzés. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy benti biciklizés során, tervezhetőbbé válik maga az edzés, mivel előre be vannak állítva az edzés programok.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket