Ezek a szobanövények még a legkeményebb körülményeket is kibírják!

Túlélő szobanövények (nem csak) feledékeny férfiaknak!

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

Minden otthont szebbé tesz néhány szobanövény, de vajon melyek azok a fajták, amik a legkegyetlenebb körülményeket is átvészelik – mint például minket, férfiakat?

Ezek a szobanövények még a legkeményebb körülményeket is kibírják!

A szobanövények ékes díszei bármelyik otthonnak. A mellett, hogy nyugalmat és szépséget sugároznak magukból, virágzásuk idején illatosak is lehetnek, és persze ott van még a helység légterének tisztán tartása is, amit önkéntesen átvállalnak.

 

Habár mindezen szolgáltatásokat ingyen kapjuk a növényektől, legtöbbjük rendszeres gondozást igényel, amit nem mindenki akar vagy tud megengedni magának egyéb teendők, vagy szimpla lustaság miatt.

 

Rátok gondolok, srácok. Nem hiába mondják, hogy a nők olyanok, mint a virágok – ha nem foglalkozunk velük, előbb-utóbb elhervadnak. Ha te is azon férfiak közé tartozol, akik csupán egyetlen virágszállal hajlandók foglalkozni, akkor ez a lista neked készült. Ezen kívül remek ajándékötletek olyanok számára, akik szeretnének valami zöldet vinni otthonukba, de nem biztosak benne, hogy lesz elég idejük gondozni őket!

 

Ne felejtsünk el utána nézni, hogy mely növények levelei vagy virágai lehetnek mérgezőek, ha esetleg kisgyerek vagy háziállat is érintkezhet velük!

 

Aloé

Az aloé igazi, természetes túlélő, és nem igényel túl sok öntözést. Nyáron elég hetente egyszer megöntözni. A hideg téli időszak során elég havonta egyszer vizet adni neki!

 

Zamioculcas

Személyes kedvencem – két ilyen is van itthon, és gyakorlatilag halhatatlanok. Heti egy öntözéssel bőven el van, szóval amíg nedves a virágföld alattuk, nem is nagyon kell foglalkozni velük. Túl sok víz pont, hogy kirohasztja a gyökereit. Ősszel és télen havi 1-2 öntözés is elég nekik!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket