notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Szteroidok következményei-ez vár rád, ha ezt az utat választod

hirdetes

Szteroidok következményei-ez vár rád, ha ezt az utat választod

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Manapság egyre több ember nyúl a szteroidok után, hiszen egyre fontosabb a látványos és a gyors átalakulás. Ám ennek sajnos megvannak a maga a szörnyű következményei, mivel a természetellenes változás minden esetben hihetetlenül megviseli a szervezetet.

Manapság egyre több ember nyúl a szteroidok után, hiszen egyre fontosabb a látványos és a gyors átalakulás. Ám ennek sajnos megvannak a maga a szörnyű következményei.

 

 

Mik is azok a szteroidok?

A szteroidok – más neveken: juice, edzőtermi cukorka, pumpáló, anyag – tulajdonképpen a testben megtalálható hormonok. A test termeli magától a szteroidokat azért, hogy olyan dolgok ellen küzdjön, mint a stressz,  vagy hogy elősegítse a növekedést és fejlődést. De néhány ember szteroid tablettákat, krémeket és injekciókat használ annak érdekében, hogy növelje a sportteljesítményét vagy a külső megjelenését.

Az anabolikus szteroidok mesterségesen előállított hormonok, amik megegyeznek az androgénnel, ami a férfi típusú szexuális hormon a testben. Több mint 100 fajtája létezik az anabolikus szteroidoknak. A legerőteljesebb androgén a tesztoszteron. Habár a tesztoszteron főképpen férfi hormon, a nők szervezete is termeli kisebb mennyiségben. A tesztoszteron elősegíti a férfias jellegzetességek fejlődését a fiúknál pubertás korban úgy, mint a hang mélyülése és a test szőrösödése. A tesztoszteron szint befolyásolja azt is, hogy milyen agresszív egy ember.

hirdetes
A sportolók néha a tesztoszteron hatásai miatt szedik az anabolikus szteroidokat.
Egy másik csoportja a szteroidoknak – kiegészítő szteroidok – DHEA és andro nevű hormonokat tartalmaz. A legtöbb kiegészítő szteroid – amiket régebben az egészségügyi táplálkozás boltokban és edzőtermekben lehetett kapni – most már illegális, vagy csak orvosi receptre kapható. A DHEA az egyik kivétel ezek alól és a terjesztőknél még mindig beszerezhető.

hirdetes

 

 

 

A kiegészítő szteroidok csak kisebb mennyiségben tartalmaznak androgént. A hatásai még mindig nincsenek tisztázva teljesen, de azt gondolják, hogy nagyobb mennyiségű fogyasztása hasonló mellékhatásokat vált ki, mint a többi androgén (például tesztoszteron).
Amit tudni kell a kiegészítő szteroidokról: a gyártó cégek gyakran valótlan hatásokkal reklámozzák, és ritkán tudják a hosszú távú hatásait a testre. Ez az egyik ok, amiért a kormányzat törvényeket szab, hogy megvédje az embereket ezeknek a szereknek a káros hatásaitól.

 

A szteroidok veszélyei képeken, leírással:

 

Szteroidok: halmozás és függőség


Néhány fogyasztó kombinálja vagy keveri a szteroidok használatát más drogokkal. Egyes szteroid fogyasztók piramis módszerben adagolják a szteroid dózisukat, először egy kisebb adag drogot használnak, aztán periódikusan növelik és csökkentik a szteroid dózisukat. Azt hiszik, hogy így a testük felépül a drogok hatásai alól.
Mivel még a tudósok sem tudják, hogyan hatnak egymásra az egyes szteroidok vagy milyen reakciók léphetnek fel egyéb gyógyszerekkel, ezért könnyen előfordulhat, hogyha egy ember keveri az ilyen anyagokat egymással, akkor annak halálos következménye is lehet. Számtalan olyan eset történt már a sürgősségi osztályokon, hogy valaki rosszul volt, hányt, émelygett vagy akár kómába is esett szteroidok kombinációja miatt.
Nagyon sok ember azt mondja, csak egy évig vagy csak egy tanévig használja a szteroidokat. Az a probléma, hogy a szteroidokra is igen könnyen rá lehet szokni és nagyon nehéz abbahagyni a szedésüket.
A szteroid fogyasztók nagyon sok pénzt és időt ölnek abba, hogy megkapják az anyagukat.
Ha egy ember abbahagyja a szteroidok fogyasztását, akkor ki van téve annak a kockázatnak, hogy ingerlékenyebb, paranoiás vagy depressziós lesz, és ezek öngyilkossági gondolatokhoz vagy akár elkövetett öngyilkosságokhoz is vezethetnek. Néhány hosszú távú hatása a szteroidoknak több évig nem volt köztudott. Azok az emberek, akik szteroidoznak nagyobb kockázattal fognak más drogok után nyúlni, például kokain vagy alkohol.

 

Nem mellesleg nem hiszem, hogy így szeretnél kinézni:

 

 

Erős alternatívák a szteroidoknak


Az anabolikus szteroid használata vitatott téma a sport világában az egészségügyi kockázatok és bebizonyítatlan előnyök miatt. A legtöbb szteroid illegális és tiltott a professzionális sportszervezetekben és egészségügyi szövetségeknél. Ahogy a profi sportolóknál látni szoktuk, ha valakit szteroid fogyasztáson kapnak, általában vége van a karrierjének.
Amikor oda kerül a sor, nem a legjobb ötlet károsítani az egészségedet vagy kizáratni magad versenyekből azért, hogy növeld egy kicsit a teljesítményedet. Hogyha profi sportoló szeretnél lenni, akkor így próbáld meg elérni azt: helyes étkezés, rengeteg gyakorlás, erőnléti edzések és a teljesítménynövelő szerek mellőzése.

 

(Forrás: kamaszpanasz.hu)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Tej

A tej egy emlősök által előállított folyadék, amelyet első sorban utódjaik táplálására... Tovább

Sajt

A sajt egy tejből készült, zsíros étel. Számtalan sajtféle létezik, ezeket pedig állaguk,... Tovább

Tovább a lexikonra