Tavaszi pontyozó technikák

Tavaszi pontyozó technikák

Szerző: szoroakos - 2014.03.16.

Korábban már több cikkünket is olvashattátok a tavaszi pontyhorgászattal kapcsolatban. A jó idő miatt most is egy hasonló cikkel jelentkezünk, most azonban nem a pontyok lelőhelyéről, hanem a csaliról és az etetésről lesz szó.

Tavaszi pontyozó technikák

Pellet vagy élő csali?

Az élő csali hatékony szinte minden esetben, azonban egy finom pellet csali sokkal több halat vonz mint egy maréknyi csonti vagy kukac. A különféle pelletek használata kukoricával kombinálva esetenként nagyobb sikerrel járhat, mint az élő csali használata, mivel az ízes-szagos csali jobban vonzza az ilyenkor kiéhezett halállomány tagjait.

 

A gondosan a tóba juttatott alapozó etetés szinte minden esetben növeli a horgászat eredményességét. Azonban itt sem mindegy, hogy mennyit és miből használunk. Minden esetben először a víz hőmérsékletét kell megtudnunk. Minél nagyobb a hőmérséklete, annál több etetőanyagot használhatunk, azonban 10-12 fok alatt ne használjunk el több kilót belőle.
Ha elég tiszta a víz a halsűrűség megfigyelésére, az ahhoz mért etetőanyag mennyiséget ajánlatos bevinni. Minél több a hal, annál több kell. Az aromás etetőanyag mindig jó ötlet, azonban ha elég erős az illata, lehet, hogy kevesebb is elég lesz belőle.

 

Ha te is szeretnél jó minőségű és hatékony bojlival horgászni, látogasd meg magyarország egyik legnagyobb pontyhorgászattal foglalkozó webáruházát.
Kattints ide!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket