notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Tavaszi pontyozó technikák

hirdetes

Tavaszi pontyozó technikák

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Korábban már több cikkünket is olvashattátok a tavaszi pontyhorgászattal kapcsolatban. A jó idő miatt most is egy hasonló cikkel jelentkezünk, most azonban nem a pontyok lelőhelyéről, hanem a csaliról és az etetésről lesz szó.

Tavaszi pontyozó technikák

Pellet vagy élő csali?

Az élő csali hatékony szinte minden esetben, azonban egy finom pellet csali sokkal több halat vonz mint egy maréknyi csonti vagy kukac. A különféle pelletek használata kukoricával kombinálva esetenként nagyobb sikerrel járhat, mint az élő csali használata, mivel az ízes-szagos csali jobban vonzza az ilyenkor kiéhezett halállomány tagjait.

 

A gondosan a tóba juttatott alapozó etetés szinte minden esetben növeli a horgászat eredményességét. Azonban itt sem mindegy, hogy mennyit és miből használunk. Minden esetben először a víz hőmérsékletét kell megtudnunk. Minél nagyobb a hőmérséklete, annál több etetőanyagot használhatunk, azonban 10-12 fok alatt ne használjunk el több kilót belőle.

hirdetes
Ha elég tiszta a víz a halsűrűség megfigyelésére, az ahhoz mért etetőanyag mennyiséget ajánlatos bevinni. Minél több a hal, annál több kell. Az aromás etetőanyag mindig jó ötlet, azonban ha elég erős az illata, lehet, hogy kevesebb is elég lesz belőle.

 

Ha te is szeretnél jó minőségű és hatékony bojlival horgászni, látogasd meg Magyarország egyik legnagyobb pontyhorgászattal foglalkozó webáruházát.
Kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Ház

A történelem folyamán az embernek mindig is egyik alapszükséglete volt, hogy fedelet találjon... Tovább

Lakástakarítás

A lakástakarítás folyamatos feladat, hiszen otthonunk tisztán tartása alapvető. Gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra