Tavaszi pontyozó technikák
Korábban már több cikkünket is olvashattátok a tavaszi pontyhorgászattal kapcsolatban. A jó idő miatt most is egy hasonló cikkel jelentkezünk, most azonban nem a pontyok lelőhelyéről, hanem a csaliról és az etetésről lesz szó.

Pellet vagy élő csali?
Az élő csali hatékony szinte minden esetben, azonban egy finom pellet csali sokkal több halat vonz mint egy maréknyi csonti vagy kukac. A különféle pelletek használata kukoricával kombinálva esetenként nagyobb sikerrel járhat, mint az élő csali használata, mivel az ízes-szagos csali jobban vonzza az ilyenkor kiéhezett halállomány tagjait.
A gondosan a tóba juttatott alapozó etetés szinte minden esetben növeli a horgászat eredményességét. Azonban itt sem mindegy, hogy mennyit és miből használunk. Minden esetben először a víz hőmérsékletét kell megtudnunk. Minél nagyobb a hőmérséklete, annál több etetőanyagot használhatunk, azonban 10-12 fok alatt ne használjunk el több kilót belőle.
Ha elég tiszta a víz a halsűrűség megfigyelésére, az ahhoz mért etetőanyag mennyiséget ajánlatos bevinni. Minél több a hal, annál több kell. Az aromás etetőanyag mindig jó ötlet, azonban ha elég erős az illata, lehet, hogy kevesebb is elég lesz belőle.