Lenyűgöző videó egy hatalmas teherhajó első vízrebocsátásáról

Így bocsátanak vízre egy négyezer tonnás teherhajót (Videó)

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

Érdekel, hogy milyen az, amikor először kerül vízbe egy orbitálisan nagy teherszállító hajó? Ez a légifelvétel az eddigi leglátványosabb módon mutatja be ezt a lenyűgöző folyamatot – nem is gondolnád, hogy milyen gyorsan csinálják!

Lenyűgöző videó egy hatalmas teherhajó első vízrebocsátásáról

Az emberiség számára az egyik legnagyobb előrelépés az volt, hogy meghódítottuk a vizeket. A legelső összeerősített farönköktől a modern hadihajókig rengeteget fejlődött a tengerészeti technika. Ha nem hódítjuk meg a vizeket, nem tartanánk most ott, ahol éppen – az új világok felfedezése és létfontosságú kereskedelmi útvonalak kiépítése mind-mind a hajózásnak köszönhető.

 

A hajókat első sorban teljes egészében a szárazföldön szerelik össze – a mai szuperhajók elkészítéséhez szükséges precíz műveleteket lehetetlen lenne a hullámzó vizeket végrehajtani. Amikor azonban minden végre a helyén van, az utolsó és talán legfontosabb mozdulat következik: a hajó a vízre kell, hogy kerüljön.

 

Gondoljunk csak bele, hogy milyen nehéz és veszélyes feladat ez. Egy hihetetlenül drága mérnöki csodát kell biztonságban a szárazföldről a vízre juttatni.

 

{cikk}ferfibarlang.hu:rolls-royce-hajo{/cikk}

 

A folyamatot többször is videóra rögzítették már, most viszont a levegőből láthatjuk, amint az M.V. Greenland nevű teherszállító hajó először kerül át a vízre.

 

A filmbe illő videót a következő oldalon láthatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket