Mobiltelefon fertőtlenítése koronavírustól 5 egyszerű lépésben: így fertőtlenítsd a telefonodat a koronavírus járvány idején

Telefon fertőtlenítése 5 egyszerű lépésben- a koronavírus járvány idején elengedhetetlen!

Szerző: noemivida - 2021.10.28.

Mossunk gyakran alaposan kezet, kerüljük a tömeget, ne tüsszentsünk, vagy köhögjünk a kezünkbe, ezt már mindenki betéve tudja, hiszen a csapból is ez folyik. De arról nem beszél senki, hogy milyen kiemelt fontossága van, hogy különösen ebben a járvány helyzetben, rendszeresen fertőtlenítsük a telefonunkat, és egyéb okoseszközeinket, hiszen a kórokozók közkedvelt lakhelye lehet.

Telefonok fertőtlenítése a koronavírus járvány idején

Nincs is ideálisabb hely a kórokozók számára, mint a telefon

Bizony a telefonunk egy minden szempontból ideális hely különböző kórokozók számára, már csak azért is, mert szinte mindenhova magunkkal visszük, le sem tesszük a kezünkből, de az arcunk közelében is elég sokat jár telefonálás közben. Kutatások alapján a koronavírus akár 4 napig is képes megélni a telefonon, de valószínűleg ennyi időre senki sem hagyj amagára a készülékét. Tehát, ha te is viszed magaddal a telefonodat bevásárolni, a tömegközlekedésen azt nyomkodod, akkor ideje elgondolkoznod rajta, hogy hogyan is kórokozó mentesítsd gyakrabban!

 

Mutatjuk is, hogyan fertőtlenítsd a telefonodat 5 egyszerű lépésben!

 

A telefonok fertőtlenítése

1. Első lepésként áramtalanítsd a készüléket teljesen. Azaz húzd ki a külső áramforrásokból, valamint kapcsold is ki, és várd meg még teljesen kihűl.
2. Távolítsd el a védőtokot róla. A fóliákat természetesen nem kell. A készüléken kívül az sem baj, ha a tokokat is rendszeresen fertőtleníted, az anyagának megfelelő technikával. Műanyag, valamint szilikonok esetében sokkal egyszerűbb a dolgod, mint a műbőr tokok esetében.
3. Vegyél elő egy telefon tisztítására alkalmas törlőkendőt (alkoholos szemüvegtörlő is alkalmas erre), vagy ennek hiányában készítsd magadnak. Egy puha, szöszmentes kendőre permetezz kevés, 75%-os orvosi alkoholt (ezt a gyógyszertárakban szerezheted be). Ügyelj arra, hogy ne permetezz túl sok alkoholt a kendőre, ha kitudod belőle nyomni a cseppeket, akkor az már sok.
4. Finoman töröld át a kendővel először a képernyőt, majd a hátlapot és az oldalakat is. A különböző réseket, valamint a vakut hagyd ki. Azért fontos, hogy szöszmentes legyen a kendő, hogy elkerüld az apró karcolásokat.
5. Várj legalább 5 percet a száradáshoz, mielőtt újra bekapcsolod a készüléket!
+ De a legfontosabb, hogy ügyelj a higiéniára. Mielőtt a telefonhoz nyúlsz, moss alaposan kezet!

 

Amiket NE csinálj a telefonnal:

Ne permetezz közvetlenül alkoholt a készülékre!
Ne töröld durva mozdulatokkal, az apró karcok elkerülése érdekében!
Ne használj más fertőtlenítőszert, NEM alkalmas erre a célra többek között a fehérítő, mosószer, papírtörlő, konyha tisztítószerek, ecet, szappan, sminkeltávolító, ablaktisztító, fertőtlenítő kendő. Ezek apró karcokat ejthetnek a készüléken súroló hatásuk miatt, valamint akár a telefon védőbevonatát is megsérthetik.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket