Ezt tedd terrortámadás esetén!

Mit kell tennünk terrortámadás esetén?

Szerző: bohacs - 2015.11.17.

Sajnos, úgy érezzük, hogy egyre inkább kell erről beszélnünk, fontos, hogy mindenki tudja, mit tehet akkor, ha terrortámadás éri. Sokat segíthetnek a következő tippek, higgyétek el, és remélem, hogy soha nem kell alkalmaznotok! Ha túl is éltük az első támadást lehet, hogy azt hamarosan egy újabb követi. A terroristák egyik legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlanság. Hogy növeljük életben maradásunk esélyeit a következőket tegyük. Osszátok, hogy szükség esetén segíthessen!

Nézd meg, mit kell tenned terrortámadás esetén

 

Keressünk fedezéket!

Ha robbanás vagy fegyverropogás hangját hallottuk vessük magunkat azonnal a padlóra és kúszva, négykézláb mászva vagy guggolva, de folyamatosan mozogva haladjunk addig, amíg nem találunk egy megfelelő fedezéket. Ez lehet egy betonoszlop, téglafal, vagy lépcső bár a semminél még egy felfordított asztal is jobb. Ne bámészkodjuk kihajolva, mert bármilyen repesz vagy lövedék eltalálhat. Az ablakok mögött fokozott veszélynek vagyunk kitéve. A fedezékünket úgy válasszuk, hogy ne az ablak és a fedezékül használt dolog közé kerüljünk.

 

Takarjuk el!

Ha fuldokló, vonagló embereket látunk, lehet, hogy valamilyen mérgező vegyi anyag került a levegőbe ezért azonnal takarjuk el orrunkat és szánkat, így az anyagot nem teljes sűrűségében lélegezzük be. Jó erre bármilyen száraz vagy benedvesített ruhadarab. Ez a füst és a por szűrésére is alkalmas, ami egy esetleges robbanás utána a levegőbe kerül.

 

Hogyan meneküljünk?

Ha az események központjában vagyunk, a helyzet kaotikussá válik, ezért az a legjobb, ha mielőbb elmenekülünk a helyszínről. Semmiképp se bámészkodjunk, vagy videózzunk a telefonunkkal, hanem maradjunk a talaj közelében és keressük meg a menekülő utat. Ha épületen belül történt a támadás, akkor a kijáratokat rendszerint fejmagasság felett, zöld futó embert illusztráló zöld táblával jelölik, ha ezeket követjük, biztosan kijutunk.A másik lehetőség az, ha az épület személyzetét követjük, mivel ők jobban ismerik a helyet és biztosabban tudják, hogy merre van a kijárat. Ha futva menekülünk azt ne a legrövidebb úton, egyenes vonalon haladva tegyük, hanem cikkcakkban, így a támadónak jóval kevésbé kiszámítható célpontot nyújtunk.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket