notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezt tedd terrortámadás esetén!

hirdetes

Mit kell tennünk terrortámadás esetén?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sajnos, úgy érezzük, hogy egyre inkább kell erről beszélnünk, fontos, hogy mindenki tudja, mit tehet akkor, ha terrortámadás éri. Sokat segíthetnek a következő tippek, higgyétek el, és remélem, hogy soha nem kell alkalmaznotok! Ha túl is éltük az első támadást lehet, hogy azt hamarosan egy újabb követi. A terroristák egyik legfőbb jellemzője a kiszámíthatatlanság. Hogy növeljük életben maradásunk esélyeit a következőket tegyük. Osszátok, hogy szükség esetén segíthessen!

Nézd meg, mit kell tenned terrortámadás esetén

Keressünk fedezéket!

Ha robbanás vagy fegyverropogás hangját hallottuk vessük magunkat azonnal a padlóra és kúszva, négykézláb mászva vagy guggolva, de folyamatosan mozogva haladjunk addig, amíg nem találunk egy megfelelő fedezéket. Ez lehet egy betonoszlop, téglafal, vagy lépcső bár a semminél még egy felfordított asztal is jobb. Ne bámészkodjuk kihajolva, mert bármilyen repesz vagy lövedék eltalálhat. Az ablakok mögött fokozott veszélynek vagyunk kitéve. A fedezékünket úgy válasszuk, hogy ne az ablak és a fedezékül használt dolog közé kerüljünk.

Takarjuk el!

hirdetes

Ha fuldokló, vonagló embereket látunk, lehet, hogy valamilyen mérgező vegyi anyag került a levegőbe ezért azonnal takarjuk el orrunkat és szánkat, így az anyagot nem teljes sűrűségében lélegezzük be. Jó erre bármilyen száraz vagy benedvesített ruhadarab. Ez a füst és a por szűrésére is alkalmas, ami egy esetleges robbanás utána a levegőbe kerül.

Hogyan meneküljünk?

Ha az események központjában vagyunk, a helyzet kaotikussá válik, ezért az a legjobb, ha mielőbb elmenekülünk a helyszínről. Semmiképp se bámészkodjunk, vagy videózzunk a telefonunkkal, hanem maradjunk a talaj közelében és keressük meg a menekülő utat. Ha épületen belül történt a támadás, akkor a kijáratokat rendszerint fejmagasság felett, zöld futó embert illusztráló zöld táblával jelölik, ha ezeket követjük, biztosan kijutunk.A másik lehetőség az, ha az épület személyzetét követjük, mivel ők jobban ismerik a helyet és biztosabban tudják, hogy merre van a kijárat. Ha futva menekülünk azt ne a legrövidebb úton, egyenes vonalon haladva tegyük, hanem cikkcakkban, így a támadónak jóval kevésbé kiszámítható célpontot nyújtunk.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Boríték

A borítéknak rengeteg használati módja van, eredeti rendeltetése azonban az, hogy megírt... Tovább

Motorzár

Keményen megdolgoztál azért, hogy motorod a tiéd legyen, úgyhogy védd megfelelően! Bármilyen... Tovább

Tovább a lexikonra