A Titanic manapság

107 éve már a víz fogságában: a Titanic

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

104 éve történt már, de a mai napig megemészhetetlen. Nézzük meg, hogy hogyan is fest manapság a világ legnagyobb egykori utasszállító hajója, a  Titanic!

Több mint egy évszázada a tenger fogságában már

 

1907-ben három luxusgőzös tervezésébe fogtak az írországi Belfastban, az egyik közülük a Titanic volt.A kor legnagyobb hajóját akarták megépíteni: a hajó legnagyobb szélessége 28 méter, hosszúsága 270 méter-kishíján egy Eiffel torony nagyságú.

 

Magassága a gerinctől a kémények tetejéig 53 m volt, ami kis híján egy 18 emeletes háznak felel meg. Korában a világ legnagyobb hajója volt.1911-ben eresztették vízre, 10 hónap belső szerelési munkálatok után.

 

A közhiedelemmel ellentétben már nem az első útján szenvedett katasztrófát, hiszen a próbautat Southamptonig teljesítette. Ezek után meg is kapta az ilyenkor szokásos egy éves utasszállító bizonyítványát.Első hosszabb útja nem indult valami jól, hiszen április 10-én a southamptoni kikötőből kijövet majdnem összeütközött a New York óceánjáróval.

 

Ezután eseménytelen napok jöttek, nem a csúcson járatva is jó időt futva közeledett a végcélja felé. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket