Tíz autólogó és ami mögöttük van

10 Autó embléma, és ami mögötte áll

Szerző: Dominik96 - 2015.09.30.

Bemutatom, hogy mit is takarnak valójában azok az ikonikus logók. Mindennap szembe jönnek velünk és nem is gondolnánk, hogy mit takarnak ezek az a jelek.

Tíz embléma és jelentése

1.BMW

 


Bayerische Motoren Werken AG, vagyis a Bajor Motorgyár RT. A fehér és kék szín egy körben gyakran tévesen azonosítják a forgó repülőgép propeller szimbolizálásával. Valójában a kék és fehér negyedek a Bajor Szabad Állam színeit jelképezi, de ellenkező sorrendben, mert ezt a jelképet illegális használni nemzetközi kereskedelmi tevékenységekben.
Általában azért azonosítják tévesen egy forgó repülőgép propellerével, mert 1929-ben egy reklámban így jelent meg a BMW logó.

 

 

 

 

2.Audi

 


A logója egyszerű és letisztult, nincsenek benne rejtett utalások semmi bővebb háttér tartalom. A négy gyűrű jelentése a négy nagy autógyár egyesülésére utal. Audi-Horch-DKW-Wanderer, ezek 1932-ben hozták létre egységesen az Audi céget, autóunió.

 

 

 

 

3.Mercedes

 


Az embléma nem takar semmi romantikus ideált vagy magyarázatra szoruló jelentés halmazokat. A három-águ csillag egyszerűen csak az uralmukat jellemzi a Föld, a Tenger, és a Levegő fölött. Mennyire német…

 

 

 

 

4.Porsche

 


A logónak egyszerű és letisztult a jelentése, címere a Szabademberek Württemberg államában, a Weimar Németországban, amikor még Stuttgart volt a főváros, ami a Porsche autó otthona.

 

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket