6 történelmi tény: érdekes történelmi tények, amik téged is lázba hoznak

6 történelmi tény, amit eddig igaznak hittél!

Szerző: vargazsanett - 2021.09.29.

6 olyan történelmi tényt mutatunk most meg neked, amiről eddig azt gondoltad, hogy igazak! A történelem könyvek is igaznak mesélik, pedig nagyon nem azok!

6 történelmi tény

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy valamiről nem tudjuk eldönteni biztosan, hogy igaz, vagy csak át akarnak verni minket. A történelem meg aztán pláne olyan, hogy nehéz eldönteni mi is az igazság.

 

Az alábbiakban 6 olyan történelmi érdekességet mutatunk, melyek nem feltétlenül igazak még, ha eddig azt is hitted róluk.

 

1.Izgalmas történelmi tény: Napóleon és a Szfinx orra

A legenda szerint a gízai Szfinx orrát 1798-ban Napóleon katonái lőtték szét, akik ágyúikkal a szobornál gyakorlatoztak. Azonban vagy dán utazó, Frederick Norden által készített 1737-es illusztráció, amelyen már nem volt tökéletes állapotban a Szfinx orra.

 

2. Izgalmas történelmi tény: Van Gogh füle

A történet, mely szerint Van Gogh levágta a fülét, és elküldte a szerelmének kissé túlzás. A dolog ugyanis valószínűleg úgy történt, hogy Van Gogh egyik barátjával, Paul Gauguinnal került nézeteltérésbe, és ezután borotválkozás közben alaposan megvágta a fülét. Végül dühében levágta aznap éjszaka az egész fülcimpáját.

 

3.Izgalmas történelmi tény: Viking szarvak

Általánosságban tudjuk, hogy a viking sisakokat mindig szarvak díszítik. Azonban a régészek nem találtak egyöntetű bizonyítékot arra, hogy ez valójában az ősi viselet jellemzője volt. A szarvas sisakokat csak bizonyos rituálékra, nem pedig a csatákban viselték. És már jóval a viking kor előtt felbukkantak ezek a sisakok.

 

4.Izgalmas történelmi tény: Stonhenge

A Stonhenge a világ egyik legnagyobb rejtélye, és bár számos kutatást végeztek már ezen a területen még mindig nem sikerült megfejteni az igazságot keletkezésükkel kapcsolatosan. 1901-ben William Gowland kezdte rekonstruálni az emlékhelyet, és olyan ábrázolásokra is akadt, amelyeken egyáltalán nem így néztek ki a kőoszlopok, mint jelenleg.

 

5.Izgalmas történelmi tény: Amerika felfedezése

A történelemkönyvekben azt tanítják, hogy Kolumbusz Kristóf fedezte fel Amerikát 1492-ben. Azonban az első európaiaiak, akik az újvilágba utaztak, azok a vikingek voltak a X.században.

 

6.Izgalmas történelmi tény: Ossian versei

James McPherson skót költő híres volt arról, hogy ő fordította Ossian verseit. Azonban, mint utólag kiderült Ossian soha nem létezett, csak McPherson képzeletében. Erre bizonyíték az is, hogy Ossian kéziratai soha nem maradtak fönn.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket