Tuareg nép, ahol a nők a vezetők, az urak, a vezérek, a tanítók

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 19. Kedd - Zsuzsanna
hirdetes
 | Szerző: fö
címkék: Érdekesség, Nők, Vadító csajok, Világunk

A nők vezetik ezt a népet, ők az urak, a vezérek!

hirdetes
Tuareg nép, ahol a nők a vezetők, az urak, a vezérek, a tanítók

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ismerd meg te is ezt a népcsoportot, ahol különösképpen nem a férfiak a vezérek, az urak, hanem a nők! Az erősebbik nem pedig rendkívül sok jogától meg van fosztva!

A Tuareg nem csak a Volkswagen autómárka egyik modellje, hanem egy afrikai népcsoport, akiknél a nők a vezetők, az urak. Több, mint ezer éve a Szaharban élnek, és a berberek egyik csoportját alkotják. Ebben a társadalomban a férfiak meg vannak fosztva jogaiktól, elég kevés hatalmuk van. A családi vérvonal a nők ágán fut le, az otthonokat, azaz a sátrakat és az állatokat is a nők birtokolják. Vallásuk az iszlám, de ez egyáltalán nem mérvadó, hiszen náluk nem kötelező eltakarniuk a nőknek magukat… Olyannyira, hogy a nőknek nem tilos a házasság előtti sz.xuális élet, sőt annyi partnerük lehet, amennyit csak szeretnének.

hirdetes

 

/fotó: afrodyssee instagram/

 

Egyetlen kikötés van csak, hogy a férfi sötétedés után közelítheti meg a nő sátrát és napkelte előtt el kell hagyja azt. Ha valakinek sok partnere volt, azt sem rótták fel neki, egy nőt még sosem pecsételtek jelzőkkel a tuareg társadalomban. Viszont az is igaz, hogy a magánéletüket féltve őrzik, ezért van az, hogy csak éjjel fogadhatnak férfi látogatókat.

A nők felelnek minden vagyontárgyért, ha válásra kerül a sor, ők is osztják azt szét és nem mindig igazságosan.

hirdetes
hirdetes

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

2019-02-16

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az állítást? Olvasd el a cikket.

62 évesen szült gyereket ez a nő!

62 évesen szült gyereket ez a nő!

2019-02-14

A 62 éves Lina Alvarez orvosként dolgozik Spanyolországban. Harmadik gyermekét szülte meg nemrégen. Ennyi idősen ő egy biológiai csodának számít, hogy teherbe tudott esni!

Ezért olyan különleges az apa-lánya kapcsolat!

Ezért olyan különleges az apa-lánya kapcsolat!

2019-02-09

Az édesapák szerepe a gyermekek életében rendkívül fontos és ez különösen igaz a lány gyermekekre. Egy kislány számára az édesapa jelenti az elsődleges férfi példát.


2019-02-03 Ez a nő már 10 éve nem borotválkozott!

Nem foglalkozik a külvilág véleményével ez a nő, aki már 10 éve nem borotválkozott! Pedig most azt a világot éljük, amikor a férfinak is íveltre van szedve a szemöldöke...

2019-02-11 3 percig tartott a világ legrövidebb házassága!

Mindössze 3 percig tartott a házasságuk, ezzel meg is döntötték a viágrekordot, a legrövidebb házasság témában. Hogy mi miatt gondolhatták meg magukat ilyen gyorsan, azt elmondjuk a cikkben!

2019-02-13 Hihetetlen, de ez egy madárfészek!

Egy igazán különleges dologra bukkantak az emberek, de mikor megtudták, hogy melyik madár készít ilyen fészket, akkor elcsodálkoztak. Ez a picike telepes veréb képes ekkora madárfészket alkotni!

2019-02-15 8 dolog, melyet minden apa meg kell, hogy tanítson a fiának!

Az anyák nagyon fontos szerepet játszanak a gyerekek életében, de vannak olyan dolgok, melyeket egy fiú számára leginkább mégis az apák tudnak megtanítani.

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.