Tuareg nép, ahol a nők a vezetők, az urak, a vezérek, a tanítók

A nők vezetik ezt a népet, ők az urak, a vezérek!

Szerző: vargazsanett - 2019.01.22.

Ismerd meg te is ezt a népcsoportot, ahol különösképpen nem a férfiak a vezérek, az urak, hanem a nők! Az erősebbik nem pedig rendkívül sok jogától meg van fosztva!

Tuareg nép, ahol a nők a vezetők, az urak, a vezérek, a tanítók

A Tuareg nem csak a Volkswagen autómárka egyik modellje, hanem egy afrikai népcsoport, akiknél a nők a vezetők, az urak. Több, mint ezer éve a Szaharban élnek, és a berberek egyik csoportját alkotják. Ebben a társadalomban a férfiak meg vannak fosztva jogaiktól, elég kevés hatalmuk van. A családi vérvonal a nők ágán fut le, az otthonokat, azaz a sátrakat és az állatokat is a nők birtokolják. Vallásuk az iszlám, de ez egyáltalán nem mérvadó, hiszen náluk nem kötelező eltakarniuk a nőknek magukat… Olyannyira, hogy a nőknek nem tilos a házasság előtti sz.xuális élet, sőt annyi partnerük lehet, amennyit csak szeretnének.

 

/fotó: afrodyssee instagram/

 

Egyetlen kikötés van csak, hogy a férfi sötétedés után közelítheti meg a nő sátrát és napkelte előtt el kell hagyja azt. Ha valakinek sok partnere volt, azt sem rótták fel neki, egy nőt még sosem pecsételtek jelzőkkel a tuareg társadalomban. Viszont az is igaz, hogy a magánéletüket féltve őrzik, ezért van az, hogy csak éjjel fogadhatnak férfi látogatókat.

A nők felelnek minden vagyontárgyért, ha válásra kerül a sor, ők is osztják azt szét és nem mindig igazságosan.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket