Egy turista összetört egy Szent Mihályt ábrázoló szobrot

Fényképezkedő turista tett tönkre egy 18. századi szobrot

Szerző: kvothe - 2016.11.12.

Egy brazil turista volt a tettes – az ügyben nyomozás indult, az igazgató is hozzászólt az esethez.

Egy turista összetört egy Szent Mihályt ábrázoló szobrot

A múzeumok és kiállítások látogatása remek időtöltés a művészetek és érdekességek kedvelői számára. Amint belépünk egy régiségekkel teli terembe, olyan, akár egy időutazáson részt venni. A múzeumok csendes, néha talán kissé ijesztően nyugodt hangulata olyan, amit nem illik megzavarni hangoskodással, vagy egyéb zavaró dolgokkal.

 

 

És akkor jön egy turista, és hazavág egy 18. századból származó Szent Mihályt ábrázoló szobrot. Öcsém…

 

Hogy mi is történt valójában? Annyi bizonyos, hogy a brazil látogató fényképet próbált csinálni valamiről, és hátrálás közben lökte le az arkangyalról készült alkotást.

 

Egy másik látogató gyorsan rögzítette az esetet fényképezőjével, és megosztotta azt a Facebookon. A kép azonnal felrobbant az internetet. A következő megjegyzést fűzte hozzá:

 

„Ez történik, amikor a hónap első vasárnapján ingyenes a látogatás egy múzeumban.”

 

 

A múzeum igazgatója így nyilatkozott a történtekről:

 

„Már sok-sok éve ebben a múzeumban dolgozom, de nem emlékszem, hogy valaha hasonló dolog történt volna.”

 

A turista nevét nem hozták nyilvánosságra, de az ügyet tüzetesen átvizsgálták. A múzeum alkalmazottai szerint a szobor szerencsére helyreállítható, azonban ez egy rendkívül hosszadalmas és nehéz feladat lesz.

 

Szomorú látni, hogy az ilyen emberek miatt tiltják be egyre több helyen a fényképezést, és nem csak a múzeumokról van szó.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket