notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Mit jelent a biztonságos eltávolítás USB-eszközök esetén?

hirdetes

Tényleg muszáj leválasztani az USB-eszközöket eltávolítás előtt?

MC

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tisztázzuk végre, hogy mi a haszna az USB-eszközök leválasztásának, mielőtt kihúznánk őket a számítógépből vagy laptopból! Valóban elveszhetnek így az adatok? Tönkremehet az eszközünk?

Mit jelent a biztonságos eltávolítás USB-eszközök esetén?

Kétféle ember létezik: akik leválasztják az USB-adathordozókat és eszközöket, és vannak, akik szeretnek veszélyesen élni. De mégis mennyire rizikós csak úgy „szó nélkül kihúzni” ezeket az eszközöket? Valóban tönkre mehet így mondjuk egy pendrive?

 

Aktív másolás közben persze nem húznánk ki, de miért ne tehetnénk ezt csak úgy, amikor nem csinál semmit? A válaszhoz meg kell vizsgálnunk, hogy az számítógépen található operációs rendszer hogyan kezeli az adathordozókat.

 

 

A rendszerekben egy úgynevezett gyorsítótárazás működik, amely a cserélhető adathordozók (mint például egy USB-s pendrive) számára jobb teljesítményt biztosít. Amikor ez a gyorsítótárazás aktív és a számítógépnek valamilyen adatot kell írnia az eszközre, csak akkor hajtja végre ezeket az utasításokat, amikor elegendő feladat gyűlik össze számára. Ha ez megtörténik, akkor a gép ténylegesen az eszközre helyezi ezeket az adatokat.

hirdetes

 

 

Ha szeretnénk kihúzni az eszközt a gépből, de még nem gyűlt össze elegendő feladat, hogy a rendszer végrehajtsa őket, a biztonságos eltávolítás opció kiválasztásával arra utasíthatjuk, hogy most azonnal tegye meg ezt. Ekkor a számítógép, függetlenül attól, hogy szerinte ez hatékony-e vagy sem, ténylegesen átírja az adatokat az eszközre, majd egy apró üzenettel jelzi, hogy az eltávolítás (tehát kihúzás a gépből) most már biztonságos.

hirdetes

 

Jó, de mi történik, ha mégis csak úgy kihúzom a gépből a pendriveomat?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Nyelv

Nyelv alatt egyrészt a szájban található izomköteget értjük. A nyelv felületén található... Tovább

Valentin nap

Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével,... Tovább

Tovább a lexikonra