Úti célok téli pihenéshez

5 magyarországi úti cél a téli szünetben

Szerző: Dominik96 - 2016.10.31.

A legtöbben ügye nyáron utaznak el pihenni, de attól, mert éppen nem hétágra süt a nap, télen is el lehet menni, pihenni egy jót a családdal.

Tippek téli pihenéshez

Kercaszomor

 

Mindkét község a történeti Őrség falvai közé tartozik. Az Őrség a kora Árpád-korban (a 10-11. században) a határőrizet ellátásában látott el fontos szerepet. A térségben a legkorábbi védőmű Vasváron a ma is látható, 10 km hosszú úgynevezett „római sánc” volt. Áteresztő pontja a Vaskapu, melytől nyugat felé haladva a Katonák útján, a portyák óta használt hadúton juthatunk el az Őrségbe. A legkülső gyepűvonal a Muraszombat (Murska Sobota , Szlovénia) és Regede (Radkersburg, Ausztria) előtti áteresztő pont a Böröce-hegy és a Maláka közötti szűk lapályon határozható meg, amit szintén Vaskapunak neveztek.

 

Hévíz

 

Hévíz város Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében, a Keszthelyi járásban. Itt található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó, melynek köszönhetően kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák tekintetében magyarország második legnépszerűbb települése Budapest után.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket