Ezt jelentik a különböző útlevelek színei!

Tudtad, hogy mit jelent az útleveled színe?

Szerző: kvothe - 2017.03.24.

A legtöbb ember nem is figyel fel rá, hogy egyes útlevelek különböző színekkel vannak ellátva. Azonban ez nem csupán esztétikai fontosságú – jelentése van, amit érdemes tudni!

Ezt jelentik a különböző útlevelek színei!

Habár az országok közötti utazgatás az évek során egyre könnyebbé vált – az EU tagállamok között például többnyire szabadon mozoghatnak az uniós állampolgárok – még mindig szükségünk van útlevélre, ha körbe szeretnénk járni a Földet.

 

Sokan nem tudják, de az útlevelek között is vannak különbségek, ezt pedig a színük alapján állapíthatjuk meg a legegyszerűbben. Az alábbiakban láthatjuk, hogy mit jelentenek a különböző színek!

 

Fekete

 

A fekete útlevelek a legritkábbak, és főleg afrikai országokban találkozhatunk velük, mint például– Angola, Csád vagy Botswana. Új-Zéland állampolgárai is fekete útleveleket használnak, ugyanis a szigetországnak ez a nemzeti színe.

 

Zöld

 

A legtöbb muszlim többséggel rendelkező ország, mint például Marokkó, Pakisztán vagy Szaúd-Arábia zöld útlevéllel rendelkezik. A zöld Mohammed próféta kedvenc színe és a természet és az élet jelképe is egyben. Számos nyugat-afrikai ország, úgymint Nigéria, Niger, Burkina Faso, Elefántcsontpart vagy Szenegál is a zöld valamelyik árnyalatában állítják elő útleveleiket. Azonban az ő esetükben a zöld a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségéhez való tartozásukat jelzi.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket