notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezt jelentik a különböző útlevelek színei!

hirdetes

Tudtad, hogy mit jelent az útleveled színe?

emszi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legtöbb ember nem is figyel fel rá, hogy egyes útlevelek különböző színekkel vannak ellátva. Azonban ez nem csupán esztétikai fontosságú – jelentése van, amit érdemes tudni!

Ezt jelentik a különböző útlevelek színei!

Habár az országok közötti utazgatás az évek során egyre könnyebbé vált – az EU tagállamok között például többnyire szabadon mozoghatnak az uniós állampolgárok – még mindig szükségünk van útlevélre, ha körbe szeretnénk járni a Földet.

 

Sokan nem tudják, de az útlevelek között is vannak különbségek, ezt pedig a színük alapján állapíthatjuk meg a legegyszerűbben. Az alábbiakban láthatjuk, hogy mit jelentenek a különböző színek!

 

Fekete

 

A fekete útlevelek a legritkábbak, és főleg afrikai országokban találkozhatunk velük, mint például– Angola, Csád vagy Botswana. Új-Zéland állampolgárai is fekete útleveleket használnak, ugyanis a szigetországnak ez a nemzeti színe.

 

Zöld

 

A legtöbb muszlim többséggel rendelkező ország, mint például Marokkó, Pakisztán vagy Szaúd-Arábia zöld útlevéllel rendelkezik. A zöld Mohammed próféta kedvenc színe és a természet és az élet jelképe is egyben. Számos nyugat-afrikai ország, úgymint Nigéria, Niger, Burkina Faso, Elefántcsontpart vagy Szenegál is a zöld valamelyik árnyalatában állítják elő útleveleiket. Azonban az ő esetükben a zöld a Nyugat-afrikai Államok Gazdasági Közösségéhez való tartozásukat jelzi.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Világ körül

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását... Tovább

Út

Az út szót leggyakrabban két vagy több pontot összekövető vonalra használják, amelyeken... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Világunk