Magyar maradt az üvegbeton!

Pert nyert Losonczi Áron

Szerző: bohacs - 2015.11.01.

Támadták a szabadalmát, engedély nélkül gyártották a termékét – a csongrádi Losonczi Áron évek óta harcol az üvegbeton hamisítói ellen. Most kimondta az Európai Szabadalmi Hivatal, hogy a találmány az övé.

Losonczi Áron pert nyert az üvegbetonért

Sikert ért el a csongrádi feltaláló, Losonczi Áron abban az iparjogvédelmi szabadalmi huzavonában, amely azért folyt: kinek lehet gyártani az üvegbetont. Decemberben még arról írtunk, hogy az üggyel az Európai Szabadalmi Hivatal foglalkozik. Losonczi korábban pert nyert a német Heidelbergcement AG-val szemben, amely elbitorolta a találmányt, és sajátjaként dobott piacra olyan terméket, amelynek az üvegbeton volt az alapja.

 

A győzelmet, amelyet a tőkeerős, nagy befolyással bíró multinacionális cég ellen nyert a fiatal mérnök, akkor példátlan sikerként emlegették. Más hamisítók is forgalmazták az optikai szálak felhasználásával készülő fényáteresztő betont, nemrég ezek ellen is fellépett a csongrádi cég. Egy hónapja Losonczi lapunknak úgy nyilatkozott: a jogosulatlan gyártók hajlanak a megállapodásra, és reményei szerint kifizetik a neki járó szabadalmi részesedést. 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket