notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Így spórolj üzemanyagot autódhoz - üzemanyag spórolás trükkök

hirdetes

Így spórolj üzemanyagot autódnak!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A benzinárak ismét az egekben vannak, mi meg csak azon gondolkodunk, hogyan csökkenthetnénk a kiadásokat, az üzemanyag költségeket. Most bemutatunk nektek pár trükköt, amivel spórolhatsz az üzemanyag költségeken!

Így spórolj üzemanyagot autódhoz - üzemanyag spórolás trükkök

Az autó napjainkban elengedhetetlen fontosságú, egy olyan közlekedési eszköz, mely nélkül nehezen tudnánk elképzelni az életünket már. Vannak olyan családok, ahol akár két autót is használnak, így nagyon sok kiadással kell számolniuk. Nem csak az üzemanyagot, hanem a biztosításokat, autószerelő díját, alkatrészeket, mindig megfelelő minőségű gumit, karbantartáshoz való dolgokat, takarítás költségeit, stb. Szóval nem 2 forint egy autó fenntartása. Így mindenképpen jól rágjuk át, hogy mennyi a bevételünk, van-e rá elég pénzünk, mielőtt egy másik autó vásárlásába kezdenénk. Hiszen egy nem jól karbantartott autó akár veszélyes is lehet.

Az alábbiakban viszont néhány olyan trükköt mutatunk be nektek, amiket, ha betartotok, akkor jóval alacsonyabb lehet az üzemanyag-fogyasztásotok! Nagyon hasznosak, érdemes megfogadni őket.

hirdetes

1.Ne induljunk egyből gyorsulva

A felbőgő motor, tudjuk, férfias, hiszen megfordulnak a lányok utána, azonban, ha így indulunk, akkor sok több üzemagyagot használ el a motor. Induláskor csak fokozatosan gyorsuljunk.

2.Közlekedjünk állandó sebességgel

Vezetés közben törekedjünk arra, hogy tartsuk az állandó sebességet, hirtelen ne túrázzuk fel a motort. Így jobban spórolhatjuk az üzemagyagot.

3.Figyeljük a forgalmat

Jó, ha összhangban mozgunk a forgalommal, ugyanis, ha nem ismerjük az utat, vagy nem látjuk be előre nagyobb távolságba, akkor megtörténik, hogy állandó fék-gáz harcban fogunk közlekedni. Legyünk kimértebbek. Ha nem hullámzunk együtt a forgalommal, akkor sok energiát, és üzemanyagot veszítünk fölöslegesen.

hirdetes

4.Ne használjuk túl gyakran a légkondit

Amíg nincs túlságosan forróság, ne használjuk a légkondit. Jobb, ha lehúzzuk az ablakot, így nem fogy annyi üzemanyag.

5. Ne pakoljuk meg az autót

Ha a kocsiban fölösleges holmik vannak, igyekezzünk kiszedni azokat. Minden 35 kg után 1-1,5 százalékkal nő a fogyasztás.

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

DJI Phantom drón

Még csak kacérkodsz a drónozás gondolatával, és még nem tudta elszánni magad arra, hogy... Tovább

Egér

A kártevőnek számító kisméretű rágcsálót manapság háziállatként is divatos tartani. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Technika Világunk