notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

V-alakú, környezetkímélő repülőgép

hirdetes

Az új V-alakú repülőgép hódítja meg a világot!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ez a V-alakú, forradalmian új, környezetkímélő repülőgép októberben kerül majd kipróbálásra, és akár év végére már forgalomba is helyezhetik! Jóval kevesebb üzemanyagot használ, mint jelenlegi társai!

V-alakú, környezetkímélő repülőgép!

Jelen korunk egyik legmeghatározóbb problémája a klímaváltozás. Éppen ezért pedig egyre többen igyekeznek tenni azért, hogy ne váljon visszafordíthatatlanná ez a folyamat. Ez alól pedig a repülőgépgyártók sem kivételek, nagy szerencsénkre.

Egyre több repülő gyártással foglalkozó vállalat tesz a káros gázok kibocsátása ellen. Mint tudjuk az autók üzemanyaga is nagyon káros hatással van a környezetre, de a repülőgépeké talán még annál is jobban. 

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a híres V-alakú repülőgép ötletét a Gibson gitár jellegzetes v alakja ihlette. Ami viszont nagyon jó hír az az, hogy a legújabb források szerint, akár már év végére piacra is kerülhet. 

hirdetes

A holland Delft Egyetem kutatóinak köszönhető ez az újítás. Amennyiben minden a tervük szerint halad, pár év múlva már csak ilyen repülőgépeket láthatunk az égen szárnyalni. 


Az egyik legfőbb újítás, illetve eltérés az eddigi légi járművektől, hogy ennél a V alakú modellnél az utasok a szárnyrészben tudnak utazni, ezzel kihasználva rengeteg helyet, melyeket eddig nem tudtak hasznosítani. 

A projektben résztvevők mind nagyon izgatottak, hogy hogyan fog szerepelni a prototípus, bár a próbára sajnos csak 2019 októberében kerül majd sor.

hirdetes
A vezető, Peter Vink elárulta, hogy az utazás sokkal kényelmesebb lesz az utasok számára és a V alak miatt sokkal kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani a jármű. Több érdekes fejlesztés is várható, de erről egyelőre még hallgatnak a kutatók. 

A cél a fenntarthatóság, melyről sokan nem tudják pontosan mit takar. A lényeg, hogy csak olyan fejlesztéseket végezzenek, melyek nem hátráltatják a jelenlegi generációkat, de nem is veszélyeztetik a jövőbeli generációkat. 

Remélhetőleg minél többen példát vesznek a vállalatról és egyre több hasonló jó hírről számolhatunk be! De most nézd meg közelebbről ebben a videóban, hogyan is néz ki ez a V-alakú repülőgép!


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Bor

Alkoholtartalmú ital, amit a különböző gyümölcsmustok erjesztésével állítanak elő.... Tovább

Vonat

A vonatok nehéz súlyú szerkezetek, amelyek személyek (utasok) és / vagy rakomány... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika Technika Világunk