Érdekes videó arról, hogy hogyan képzeli el a világot egy vak személy!

Így rajzolta le egy vak férfi saját magát, és más dolgokat, amiket sosem látott! (Videó)

Szerző: kvothe - 2016.11.24.

Milyen a világ azok számára, akik legfontosabb érzékszervük nélkül kénytelenek élni? Hogyan képzelnek el hétköznapi dolgokat, és hogyan ábrázolnák azokat papíron? Most megtudhatjuk ettől a jó kedélyű, vak férfitól!

Érdekes videó arról, hogy hogyan képzeli el a világot egy vak személy!

Az ember legfontosabb érzékszerve a látása. Szemeinkkel érzékeljük a körülöttünk zajló dolgok körülbelül 70 százalékát, ami egyáltalán nem meglepő. A vizuális tájékozódás elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez és számtalan feladat elvégzéséhez.

 

 

A látás sok féle módon sérülhet. Akik csupán részben tapasztalják a vizuális érzékelésük elvesztését – például valamilyen betegség miatt – azok gyakran homályos, ködös képet látnak maguk előtt. Egy másik kategória a vaklátás: a vaklátásban szenvedő emberek (minimálisan) látnak ugyan színeket, és fényeket, de nem képesek beazonosítani azok forrását. A teljes vakság nagyon ritka – ilyenkor az ember képtelen bármiféle fény érzékelésére.

 

Szerencsére nem a látás az egyetlen módja a körülöttünk lévő világ megismerésének. A hallás, tapintás és a szaglás segítségével sok mindent megtudhatunk a dolgokról – egy adott tárgy méreteit, felületét, súlyát, hőmérsékletét is megtapasztalhatjuk a nélkül, hogy látnunk kéne azt.

 

De akkor hogy és miket rajzol egy vak személy? A következő oldalon megmutatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket