Valentinnapi ajándékötletek. Találd meg Te is a tökéletes valentin napi ajándékot!

Valentin napi ajándékötletek férfiaknak

Szerző: mprof - 2014.01.16.

Február 14. Ugye tudod mi van olyankor? Valentin nap. Ha nemmel válaszoltál, nem lepődök mert, mert akkor azon kevesek közé tartozol, akiket nem hoz lázba ez az egyetlen nap, amikor a kedvest kötelezően meg kell lepni. Viszont vannak még néhány millióan akik viszont szeretik a Valentin napot és mindent megtesznek azért, hogy kedvesüknek életreszóló élményt okozzanak.

Ajándékötlet Valentin napra

Egy kis történelem

 
Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziától szenvedők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokban Bálint napján, (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.
 
Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek.

A "kereskedelmi" Bálint-napot az 1800-as években vezették be, és mára már ezen a napon igen csak hatalmas forgalmat bonyolítanak le a virágárusok, valamint az ajándék- és édességboltok az ünnephez kötődő reklámkampányoknak köszönhetően. A legtöbb ember igyekszik valamilyen csodálatos idézet, szerelmes vers vagy akár sms kíséretében átadni ajándékát szerelmének, szeretteinek vagy más, szívéhez közel álló személyeknek.

Idén valami eredeti ajándékkal lepd meg kedvesed. Néhány tipp, mit ne csinálj Valentin napkor :
  • NE FELEJTSD EL (ha egyáltalán fontos kedvesednek ez a nap)
  • Ne vásárolj konyhai eszközöket
  • Ne ismételd meg a tavalyi ajándékot
  • Felejtsd el a vásárlási utalványt
  • Ezt az estét ne a Facebook előtt töltsd
 
A virág ajándékozni nagyon szép gesztus, de igazán akkor örül neki a kedves, ha azt nem kötelezően ajándékozod neki. Ha már kitaláltak egy olyan ünnepet ami a szerelmeseké, akkor legyen ez a nap egy kicsit más, amihez a megfelelő ajándék, aminek mind a ketten örülni fogtok :
 

Valentin nap alkalmával akciósan 

 
Kattints a képre
 

Exkluzív darabok

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket