Erről eddig senki nem tudott. Felfedjük az igazat a csernobili robbanásokról

Amit eddig nem tudtatok a csernobili robbanásról

Szerző: vargazsanett - 2019.06.20.

A csernobili atomrobbanásokról mindenki tud, ám arról, hogy az egész Európát mi mentette meg ettől a katasztrófától, arról senki nem tudott ezidáig. Felfedjük most nektek az igazat!

Az igazság a csernobili robbanásokról

Csernobil: 1986. április 26-án, éjjel 1 óra 23 perckor robbant fel a csernobili atomerőmű. Két robbanás volt, az első a reaktor hűtőrendszerét, a második pedig már a magot érte, így jutott a környezetbe ez a radioaktív anyag. Bár ettől jóval nagyobb katasztrófa is történhetett volna!

 

A robbanások utáni tűz három napig tartott. Eddig ezeket a tényeket mindenki tudja. Viszont a teljes igazságot most leírjuk nektek, hiszen jóval nagyobb katasztrófa következett volna, ha nincs ez a három búvár. Ez egy kevésbé ismert története a katasztrófának. Tíz nappal a robbanások után egy másik, ettől még jóval nagyobb erejű fenyegetés is megjelent az atomerőműnél. Egy vészhelyzetekben használt medence a robbanás szélén volt, ezt használták fel az oltáshoz a tűzoltók.

 

A csernobili robbanások valós történetének folytatásáért lapozz egyet!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket