Párzóhelyükre igyekvő lazacok kelnek át egy úttesten

Ezek a vándorló lazacok annyira lelkesen versenyeznek az úttesten, hogy muszáj drukkolnod nekik!

Szerző: kvothe - 2016.12.11.

Most mutatunk valamit, amihez foghatót még biztosan nem láttál! Így ’’versenyeznek’’ a lazacok azért, csak hogy szaporodni tudjanak!

Párzóhelyükre igyekvő lazacok kelnek át egy úttesten

A lazac szó hallatán sokaknak korogni kezd a gyomra, de mi most nem a füstölt halvacsoráról beszélünk.

 

A heves esőzéseknek köszönhetően egy út melletti folyó nem bírta tovább és kilépett medréből. Az óceánból visszatérő lazacok a kisebb sodrású vizek irányába vándorolnak, ideális szaporodási hely után kutatva.

 

Mivel a folyó egy váratlan fordulatot tett, ők maguk is egy kitérőre kényszerültek. Az áradó víz sodrását kihasználva igyekeznek legyőzni a különböző akadályokat, mint például ezt az úttestet, ahol a forgalom veszélyezteti az életüket. Furcsa mód a videóban a lazacok az árral szemben úsznak, valószínűleg a folyó is a másik oldalon található, hiszen onnan folyik a víz.

 

 

Ezen a területen nem újdonság az áradás, viszont még a helyiek szerint is ritka látni egy ilyen különleges természeti jelenséget, a halak vándorlását.

 

A lazacok egy nagyon vékony víztakarón igyekeznek átjutni a túloldalra. A legtöbb sofőr több okból sem lapítja ki őket: senki sem akarja, hogy halszagú kerekekkel érkezzen a munkahelyére, vagy megcsússzon a szerencsétlen állatokon. Különben is, hányszor adódik lehetőség arra az ember életében, hogy ilyen látványban legyen része? Már csak a nézelődés miatt is lassítanék!

 

Mutatjuk a videót a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket