Ez az ország legelhagyatottabb vasútállomása

Az ország legelhagyatottabb vasútállomása

Szerző: Petra - 2016.12.09.

Első látásra azt hinnénk, hogy egy elhagyatott ól. De igazából egy vasútállomás, ahol naponta 30 vonat is megáll. Ez az ország legelhagyatottabb vasútállomása.

Vasútállomás

Hogy elhagyatott, az még enyhe kifejezés. Első látásra ki se néznénk belőle, hogy ez egy vasútállomás, inkább gondolnánk egy parasztháznak, vagy egy tanyának, ahol már évtizedek óta nem lakik senki. De a valóság ennél sokkal kiábrándítóbb, mert ez nem egy tanya, hanem Balatonfőkajár vasútállomása. Úgy néz ki ez a hely, mint ahol a madár se jár, de ez is megtévesztő, ugyanis naponta 30 vonat áll meg itt, ráadásul a Tapolca-Budapest vonalon, ami azt jelenti, hogy a Tapolcára, Budapestre, Záhonyra és Szombathelyre tartó gyorsvonatok is ezen a vonalon haladnak. A vasútállomás messziről nézve sincs valami jó állapotban, de közelebbről még rosszabb. Azonban az oda vezető út se könnyű, ha valaki a faluból érkezik, mert gyakorlatilag a szántóföldön kell átvágni, a falu ráadásul nem a szomszédban van, úgyhogy ha az ember vonatozni akar, előtte kénytelen túrázni egyet. De ha valaki nem ide valósi, annak sincs megkönnyítve a helyzete, mert nemcsak hogy zord körülményekkel kell szembenéznie, ha be szeretne jutni a faluba, de először ki kell találnia, hogy merre induljon el, ami táblák és bármiféle útmutató nélkül nem könnyű feladat.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket