Amit nem tudtál a Sóhajok Hídjáról Velencében

A velencei Sóhajok Hídjának sötét története

Szerző: kvothe - 2020.04.07.

Ha egyszer Velencében a Sóhajok Hídjára tévedsz, akkor jó, ha tisztában vagy vele, hogy mire is szolgált régen az építmény!

Amit nem tudtál a Sóhajok Hídjáról Velencében

Velence – a szerelmesek városa. Minden évben számtalan turista fordul meg az olasz városban, hogy gyönyörködhessenek a lélegzetelállító épületekben vagy hogy kipróbálhassák a helyi különleges ételeket. Persze nem maradhat el a gondolázás sem – a vízi városnéző túra utvonala tucatnyi bámulatos híd alatt is áthalad.

 

A Sóhajok Hídja Velence egyik leghíresebb látványossága

 

A Sóhajok Hídja, avagy a Ponte sei Sospiri az egyik leghíresebb híd Velencében. A gyönyörű híd a Rio di Palazzo csatorna fölött fut. Az aprólékosan kifaragott fehér mészkövet apró rácsozott ablakok díszítik.


Ám a hidat övező legenda korántsem felemelő

 

A híd 1600-ban épült azzal a céllal, hogy a dózse palotáját az újonnan épült börtönnel kösse össze, amit abban az időben Prigioni Nuove-nak, azaz Új Börtönnek neveztek.

 

Biztosan sokakban felmerült már a kérdés, hogy a híd miért és hogyan is lett a Sóhajok Hídja. A hídon keresztül vezették az elítélteket celláikba a Prigioni Nuove-be, miután a dózse palotájában kihallgatták őket.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket