A világ legveszélyesebb kígyói

A világ legveszélyesebb kígyói

Szerző: bohacs - 2020.07.29.

A soron következő lista bemutatja a világ legveszélyesebb kígyófajait. Ezeknek az állatoknak egyetlen milligramm mérgük is elég ahhoz, hogy 15 felnőtt ember életét elvegye. Mik ezek? Hogy néznek ki? Hol találhatóak ezek az élőlények? Ezekre a válaszokra fogunk válaszd adni a következő cikkben. 

Veszélyes kígyók

Ha mérgekről beszélünk, akkor az LD kifejezéssel tisztába kell, hogy legyünk. Ez a jelölés a halálos dózist jelenti, ebből kifolyólag az LD50 arra utal, hogy mennyi méreg szükséges ahhoz, hogy az esetek felében halállal végződjön az adagolás. A mértékegysége milligramm/kilogramm.

 

4. Csőrös tengeri kígyó

Ez a fajta kígyó általában sötétszürke, hasa fehér színű, hosszuk akár 2 méter is lehet. Ázsia déli részén, Ausztrália partjain, illetve az Arab-tengerben élnek ezek az állatok. Legtöbbször halászok találják meg őket a hálójukba akadva. A víz alatt körülbelül 5 órán át bírja és főleg halakkal táplálkoznak. Ha kivesszük őket a vízből, akkor nagyon agresszívvá válnak. Kb. 1,5 mg mérge már halálos lehet az emberre, de egy marással körülbelül 8 mg mérget fecskendez áldozataiba. A mérgének az ereje: LD50: 0,1125 mg/kg.

 

3. Fülöp-szigeti kobra

A fülöp-szigeteki kobra a legmérgesebb kobra fajnak számít a Földön. Ez a kobra viszonylag 1,6 méteresre nőhet, így rövidnek számít társai között. Teste barna zömök, de a fiatalabb példányok sötétebb színűek. Mint ami a nevükből is kiderül a Fülöp-szigeteken őshonos, annak is az északibb részén. Élőhelye rengeteg féle lehet. Élhetnek őserdőkben, nyílt pusztákon, de még emberek között is megtalálhatóak.

 

Emiatt is számít veszélyesnek. Leginkább békákat és kisebb rágcsálókat fogyaszt, de olykor más kígyókat is megeszik. Mérge neurotoxint tartalmaz, ami blokkolja az idegek közötti kommunikációt, tehát ennek a kígyónak a marása idegbénulással és légzőrendszeri bénulással jár.

 

A mérgét több, mint két méterre is el tudja köpni, így távolról is veszélyt jelent más élőlényekre. Körülbelül 100 milligrammot vezet áldozataiba egy marás során. A mérgének az ereje: LD50 0.20 mg/kg.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket