notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Veszélyes városok

hirdetes

A legveszélyesebb városok a nagyvilágból

tp
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

 

Az élet nem csak habos torta, szokták mondani. Rengeteg statisztikát lehet arról olvasni és hallani, hogy hol és milyen időközök alatt javultak illetve romlottak a bűnözési statisztikák, milyen változások vannak a kriminalisztika terén. Bemutatjuk most tehát, hogy melyek számítanak a világ legveszélyesebb városainak. 

Veszélyesek ezek a helyek

Előjáróban leírnánk, hogy elképesztően érdekes, hogy a városok többsége nem valamelyik harmadik világbeli országból való, sőt! Az  is megfigyelhető, hogy ezeken a helyeken elképesztően nagy a népsűrűség, sőt talán túl nagy is. Mindegyik híres a nyomornegyedéről is. Ez a két tényező az, amely a fokozott bűnözés velejárója.

Persze a társadalmi, politikai berétegződés se mindenhol a legoptimálisabb. Néhány országban bizony csak hírből ismeretes a demokrácia. Elképesztő de igaz: a 30 legveszélyesebb hely közül 28 (!) dél és közép-Amerikában van. Döbbenetes, igaz? De most nézzük részletesen a listát! Azt ugye mondani sem kell, hogy minél nagyobb az arányszám, az annál rosszabb…

hirdetes

10. helyezett Belém-Brazília: 2,100,319 lakosra jutott 1,639 gyilkosság. A gyilkossági arányszám: 78.04

A 9. helyezett Mexikóban, közelebbről Durango városának személyében található. Itt a több, mint fél millió lakosra jut majdnem 500 gyilkosság. A pontos arányszám pedig 79.88.

 

 

A 8. helyen találjuk meg mexikói Chihuahua-át. Itt 831,693 lakosra jutott 690 gyilkosság. A gyilkossági arányszám: 82.96.

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Televízió

A televíziók a legtöbb háztartásban megtalálható készülékek, amik már a 20. század óta... Tovább

Lakástakarítás Budapest

A lakástakarítás folyamatos feladat, hiszen otthonunk tisztán tartása alapvető. Gyakran... Tovább

Tovább a lexikonra