notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Veszélyes városok

A legveszélyesebb városok a nagyvilágból

tp
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Az élet nem csak habos torta, szokták mondani. Rengeteg statisztikát lehet arról olvasni és hallani, hogy hol és milyen időközök alatt javultak illetve romlottak a bűnözési statisztikák, milyen változások vannak a kriminalisztika terén. Bemutatjuk most tehát, hogy melyek számítanak a világ legveszélyesebb városainak. 

Veszélyesek ezek a helyek

 

Előjáróban leírnánk, hogy elképesztően érdekes, hogy a városok többsége nem valamelyik harmadik világbeli országból való, sőt! Az  is megfigyelhető, hogy ezeken a helyeken elképesztően nagy a népsűrűség, sőt talán túl nagy is. Mindegyik híres a nyomornegyedéről is. Ez a két tényező az, amely a fokozott bűnözés velejárója.

 

Persze a társadalmi, politikai berétegződés se mindenhol a legoptimálisabb. Néhány országban bizony csak hírből ismeretes a demokrácia. Elképesztő de igaz: a 30 legveszélyesebb hely közül 28 (!) dél és közép-Amerikában van. Döbbenetes, igaz? De most nézzük részletesen a listát! Azt ugye mondani sem kell, hogy minél nagyobb az arányszám, az annál rosszabb…

 

10 helyezett Belém-Brazília: 2,100,319 lakosra jutott 1,639 gyilkosság. A gyilkossági arányszám: 78.04

 

 

 

A kilencedik helyezett Mexikóban, közelebbről Durango városának személyében található. Itt a több, mint fél millió lakosra jut majdnem 500 gyilkosság. A pontos arányszám pedig 79.88.

 

 

 

 

A 8. helyen találjuk meg mexikói Chihuahua-át. Itt 831,693 lakosra jutott 690 gyilkosság. A gyilkossági arányszám: 82.96.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Határ

A határ két, leginkább közigazgatási szempontból különválasztott terület érintkezése.... Tovább

Tovább a lexikonra