időjárás; időjárás előrejelzés; vihar érkezik; vihar magyarország; vihar péntek délután; eső magyarország

Péntek délutánra kegyetlen erejű vihar érkezik Magyarországra

Szerző: NA - 2023.06.23.


Pénteken délután a nyugati rész felől érkező hidegfront hatására az egész országban kedvező feltételek alakulnak ki zivatarok kialakulásához - jelentette a Kiderül.hu. A zivatarok valószínűleg leginkább az ország déli területein fognak kialakulni. A zivatarcellák gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, kelet felé haladva, miközben a késő esti órákra a légkör nyugat felől stabilizálódik.
 
vihar érkezik

Piros riasztás is várható a pusztító vihar miatt

A zivatarok kíséretében nagyméretű jég (általában 2-4 cm, helyenként akár 5 cm-nél nagyobb átmérőjű), viharos, erősen viharos széllökések (általában 60-90 km/óra, helyenként 90-100 km/óra fölötti sebességű), valamint jelentős mennyiségű eső várható (20-50 mm feletti csapadék). A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön akár piros riasztás is kiadható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú figyelmeztetést adott ki heves zivatar veszélye miatt az ország teljes területére, kivéve Győr-Moson-Sopron megyét, ahol egyelőre csak elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok kialakulásának lehetősége miatt.

Az elkövetkezendő napokban enyhébb, de napos időjárás várható

Szombaton hajnalban több területen további záporok és zivatarok várhatóak. Napközben az erős, időnként viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő valószínű. Néhány helyen még előfordulhat zápor. A hőmérséklet 23-30 fok közé csökken.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, gomolyfelhőkkel kísérve. Elszórtan lehetnek záporok. Az északnyugati szél élénk marad. A hőmérséklet körülbelül 24-25 fok körül alakul.

Hétfőn napos és száraz idő várható. Csekély az esélye csapadékra. A levegő felmelegszik, és a hőmérséklet 27-30 fok között alakul.

 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket