notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Legokosabb emberek a világon

hirdetes

Íme a világ legokosabb emberei

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Összegyűjtöttük a világ 10 legokosabb emberét, akiknek egytől-egyig 200 feletti IQ-juk volt! Elképesztő tehetséggel voltak megáldva, melyet a mai napig áldunk a fejlődésben!

Legokosabb emberek a világon

A világ legokosabb embereinek listáját Libb Thims, egy amerikai elektrokémiai mérnők készítette el, ő azoknak az embereknek a névsorát gyűjtötte össze, akiknek az IQ-juk 200 fölött volt. Az amerikai férfi majd készített egy listát azokról a személyekről, akik különleges tehetséggel rendelkeznek egy adott területen, 130 fölötti IQ-juk lehet.

A végén pedig elkészítette azt a listát, amelyen a világ legokosabb emberei szerepeltek. A mérnök szerint az IQ teszt nagyon relatív, ezért ő nem csak ezt vette alapul a lista elkészítéséhez, hanem az emberek teljesítményét is.

 

 

A 10-ik helyen szerepel Thomas Young, fizikus és angol orvos, aki fontos felfedezéseket tett az optikában és az orvoslásban. Youngnak sikerült részlegesen megfejtenie az egyiptomi hieroglifákat, a mechanika, a fizika és a zene világában is végzett felfedezéseket. Thims számításai szerint Youngnak 180-200 között volt az IQ-ja.

 

 

A kilencedik helyen William Sidis áll, ő egy amerikai csodagyerek, akinek az IQ-ja 200-300 között volt. Ennek a csodagyereknek a története nagyon érdekes. Kétéves korában William franciául és angolul írt és a New York Timest olvasta. 9 éves korában a Harvardra küldték, de nem engedték részt venni az órákon, az érzelmi éretlensége miatt .2 évig  járt órákra Tufts-ba, majd 11 éves korában felvették a Harvardra .Elmenekült a világ elől, mert megijedt a népszerűségétől. 46 éves koráig élt amikor agyvérzésben halt meg.

hirdetes

 

Lapozz egyet és nézd meg ki volt a többi legokosabb ember a világon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Budapesti rendezvényhelyszínek

Ahhoz, hogy egy rendezvény tökéletes legyen, egy különleges helyszínre van szükségünk,... Tovább

Újság

Az újság első sorban egy kézzel fogható, papírból készülő médium, amely segítségével... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Magyar történelem Technika