Legokosabb emberek a világon

Íme a világ legokosabb emberei

Szerző: vargazsanett - 2019.01.21.

Összegyűjtöttük a világ 10 legokosabb emberét, akiknek egytől-egyig 200 feletti IQ-juk volt! Elképesztő tehetséggel voltak megáldva, melyet a mai napig áldunk a fejlődésben!

Legokosabb emberek a világon

A világ legokosabb embereinek listáját Libb Thims, egy amerikai elektrokémiai mérnők készítette el, ő azoknak az embereknek a névsorát gyűjtötte össze, akiknek az IQ-juk 200 fölött volt. Az amerikai férfi majd készített egy listát azokról a személyekről, akik különleges tehetséggel rendelkeznek egy adott területen, 130 fölötti IQ-juk lehet.

A végén pedig elkészítette azt a listát, amelyen a világ legokosabb emberei szerepeltek. A mérnök szerint az IQ teszt nagyon relatív, ezért ő nem csak ezt vette alapul a lista elkészítéséhez, hanem az emberek teljesítményét is.

 

 

A 10-ik helyen szerepel Thomas Young, fizikus és angol orvos, aki fontos felfedezéseket tett az optikában és az orvoslásban. Youngnak sikerült részlegesen megfejtenie az egyiptomi hieroglifákat, a mechanika, a fizika és a zene világában is végzett felfedezéseket. Thims számításai szerint Youngnak 180-200 között volt az IQ-ja.

 

 

A kilencedik helyen William Sidis áll, ő egy amerikai csodagyerek, akinek az IQ-ja 200-300 között volt. Ennek a csodagyereknek a története nagyon érdekes. Kétéves korában William franciául és angolul írt és a New York Timest olvasta. 9 éves korában a Harvardra küldték, de nem engedték részt venni az órákon, az érzelmi éretlensége miatt .2 évig  járt órákra Tufts-ba, majd 11 éves korában felvették a Harvardra .Elmenekült a világ elől, mert megijedt a népszerűségétől. 46 éves koráig élt amikor agyvérzésben halt meg.

 

Lapozz egyet és nézd meg ki volt a többi legokosabb ember a világon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket