Újra egymásra találtak a világháborús szerelmesek. 70 év után!

Újra találkoztak a világháborús szerelmesek

Szerző: vargazsanett - 2016.02.22.

A II. világháborúban találtak egymásra a szerelmesek, majd az élet kifürkészhetetlensége miatt egy óceán elválasztotta őket egymástól 70 évig. De 2015-ben újra egymásra találtak!

Világháborús szerelmesek találkoztak újra - 70 év után

Norwood Thomas és Joyce Morris még Londonban találkozott, nem sokkal a D-Day, a normandiai partraszállás előtt.

 

Joyce ekkor 17 éves angol lány volt, Norwood pedig az amerikai hadosztály ejtőernyőseként szolgált. A férfi egy eltáv következtében látta meg a lányt, aki éppen a Temzénél találkozott barátnőjével. Beszélgetésbe elegyedtek és együtt mentek csónakázni. Innentől kezdve mindig találkoztak, amikor csak megtehették.

 

1944-ben Norwood is részt vett a normandiai partraszállásban, és neki volt olyan szerencséje sok sorstársával ellentétben, hogy túlélte a bevetést. Eközben a lány őt Londonban várta.

1945-ben viszont parancsot kapott, hogy azonnal vissza kell térjen az USA-ba. Elbúcsúzni sem volt ideje, innentől kezdve többé nem látták egymást, egészen 2015-ig…

 

A háború után a szerelmes pár levelezni kezdett, Norwood kérte a lányt, hogy utazzon ki az USA-ba és menjen hozzá feleségül. Joyce viszont érthetetlen módon félreértette az egyik levelet és azt hitte, hogy a férfinek van valakije, így többé nem írt neki levelet.

 

A II. világháborús szerelmesek történetének folytatásához lapozz egyet!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket