Ebben a lengyel faluban minden épületet virágok díszítenek

A történet szerint az itteni házikók durván egy évszázaddal ezelőtt még nem rendelkeztek kéményekkel, a füstöt csupán egy közönséges lyuk vezette el az épületből. Ez természetesen nem volt sem egészséges, sem hatékony megoldás. A házak falát belülről hamar belepte a korom.

 

Később aztán bevezették a kéményeket, így a füst sokkal könnyebben távozhatott az házakból, azonban a régi koromfoltokkal is kellett valamit kezdeni.

 

 

A háziasszonyoknak ugyan sikerült eltávolítani a nagyrészüket, de bizonyos helyeken még mindig látszottak a régi kéménytelen napok maradványai. A nők persze ezt nem nézték jó szemmel, ugyanis otthonukat szerették volna makulátlanná varázsolni a különböző vallásos ünnepnapok idejére.

 

 

A megoldás? Virágokkal fedték el azokat a részeket, ahonnan nem sikerült teljesen eltűntetni a koromfoltokat. Rövidesen minden szoba falait virágok borították a házakban. Azonban itt a történet még nem ér véget!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket