Megérkezett Marty Mcfly

Vissza a jövőbe 2015

Szerző: bohacs - 2015.10.25.

Ma délután 16:29-kor megérkezett Marty McFly, a Vissza a jövőbe trilógia hőse. 1985.október 26-án egy időgéppel, pontosabban a legendás DeLoreannal – az időgéppé alakított járművel – jött a jelenbe, 2015.október 21. délutánján felbukkanva és fia segítségére sietve.

Eljött az idő! A Vissza a jövőbe hőse ma érkezett meg a múltból

 

A film egyébként pontosan onnan kezdődik, ahol az első rész véget ért, tehát Marty McFly még ki sem pihenhette a családja megmentésének kalandjait, máris újabb megoldandó probléma elé néz, aminek egyetlen módja az időutazás. A történet elején, hősünk jó barátja Doki (Christopher Lloyd) elmagyarázza, hogy Marty fia nagy bajba kerül a jövőben, ezért azonnal el kell indulniuk már-már repülővé alakított gépkocsival.

 

Az időgépről annyit, hogy egy DeLorean DMC-12-es típusú személygépjármű, amit Dr. Emmett Brown, rövidebb nevén Doki átépített egy időutazó járművé, hogy ezzel kutathasson a múltban és jövőben egyaránt. A trilógia első részében 1955-be, míg jelen esetben 2015-be utaznak. Működése rém egyszerű: beszállás után betáplálják a műszerfalon elhelyezkedő vezérlőpultba azt a pontos dátumot, ahova készülnek. A hóbortos Dokiék ehhez a mutatványhoz egy saját fejlesztésű fluxuskondenzátort használnak, majd az előkészületeket követően nagy sebességre kapcsolnak és látványos villanások közepette eltűnnek, egyenesen egy másik korba.

 

McFly számos olyan eszközzel találkozik kalandja során, ami akkor még reálisnak tűnhetett, ma azonban megmosolygás tárgya – sajnos. A film bemutatása után mindenki biztos volt benne, hogy a fergeteges légdeszka, amivel McFly meglóg üldözői elől, nem csak egy álom lesz, hanem 2015-re ezzel róhatjuk az utcákat. A gördeszka szerű, föld felett alacsonyan repkedő vagány cuccon, amivel átrepülhetünk pocsolyák és padkák fölött. Ami ezt illeti voltak próbálkozások a légdeszka kivitelezését illetően, a legközelebb pedig a Lexus és a Hendo állt a végleges és működőképes verzióhoz, azonban ezek még messze állnak a tömeggyártástól. A szintén káprázatos Nike önbekötős csukák sem léteznek még olyan formában, mint azt a filmben láthattuk, bár a Nike folyamatosan ígérget, nem valószínű, hogy a közeljövőben McFly által hordott cipőkben fogunk mászkálni. A nem megvalósult ötletek közül pedig talán a legviccesebb a mini pizza, amelyet egy pár perces mikrózás’ után már hatalmas méretben fogyaszthatunk el. 

 

A hivatalos előzetes, amiben az ötletes eszközök is szerepelnek.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket