notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A Volkswagen, hogyan oldja meg a helyzetet?

hirdetes

Vizsgálat alá rendelik a Győri Audi gyárat is a Volkswagen botrány miatt

BD
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mi történik most a Volkswagennel? Mennyire érintett a Győri gyár? Mi lesz Martin Winterkorn sorsa? A Magyar Audi üzem élén vezetőváltás lesz?

A Volkgswagen-konszern botrány

Hatalmasat bukott a Volkswagen:

Csalással próbált megfelelni a Volkswagen-csoport az Amerikai levegőtisztaság szigorú előírásainak. Körülbelül 500.000 ezer autójuk került úgy forgalomba, hogy azzal a szoftverrel volt felszerelve, amelyik nyitott és zárt motorháztető esetén eltérő kibocsátási értékeket mutat. A szervizben, ahogy felnyitották a motorháztetőt a motor rögtön környezetbarát módba váltott. Ezáltal az autók könnyedén teljesítették a feltételeket. A motorháztetőt amint lecsukták, az autó beindultak az ajzószerek, és az erejét ismét visszakapta. A kipufogóból azonban a dízelre jellemző fekete füst szállt fel. A motor a szabadban az amerikai levegőtisztasági törvényben engedélyezett károsanyag-tartalom legalább a negyvenszeresére növekedett és azzal szennyezte a környezetet.

hirdetes
hirdetes

A Volkswagen márkáinak lejáratása háttérbe szorul, viszont attól az összegtől, amit büntetésül fognak kapni valószínű, hogy kikerekednek majd a szemeik. Az ilyen esetben a maximum bírság amit kaphatnak, akár elérheti a 18 milliárd dollárt is.

Martin Winterkorn a Volkswagen-konszern elnöke egy hétvégi közleményben belső vizsgálatot rendelt el, amihez külső szakértőket is bevont. Az elnök nem tagadta, hogy az amerikai környezetvédelmi hatóság általi vádaknak ne lenne valóság alapjuk. Az Audi és a Volkswagen modelljeik amerikai értékesítésének leállításáról is intézkedett Winterkorn. A 2016-ra meghirdetett modelleket is érinti a tiltás. A Győrben gyártott Audi A3-asok is a listán szerepelnek, szintúgy a Jetták Golfok és a Passatok is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
614
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
998 989

Szótár

Sajtótájékoztató helyszín

Ha a tökéletes sajtótájékoztató helyszínt keressük, fontos figyelembe venni a... Tovább

Eladó lakás Balaton - a tökéletes befektetés

A Balaton szépsége még azokat is képes mindennap lenyűgözni, akik már évek óta minden... Tovább

Tovább a lexikonra