Kevesebb, mint 1 literes fogyasztás 100 kilométeren - A jövő autója Volkswagen módra - Volkswagen XL1

Kevesebb, mint 1 literes fogyasztás 100 kilométeren - A jövő autója Volkswagen módra

Szerző: Jobs24 - 2013.11.25.

A szembeötlő futurisztikus kinézet és a ritka alacsony fogyasztás az a két dolog, ami leginkább jellemzi a Volkswagen koncepciós autóját, az XL1-et.

Volkswagen XL1

A legtöbb autógyár, mint ahogyan a Volkswagen is folyamatosan az alacsonyabb üzemanyag fogyasztásra és CO2-es kibocsátás csökkentésére helyezi a hangsúlyt, mivel a mostani magas üzemanyagárak, továbbá a felgyorsult világunk erőteljes környezetszennyezése miatt a mai autóvásárlók átlaga különösen az olyan járműveket keresik, melyeknek nagyon jó a fogyasztásuk és valamelyest alacsony a szén-dioxid kibocsátásuk.  

 

 

Elsősorban a Volkswagen ezeket a tudatos fogyasztókat célozza meg jelenlegi koncepciós autójával, amelynek az üzemanyag fogyasztása 0,9 liter 100 kilométeren. Ezzel a németek akár a legfőbb esélyesként is elindulhatnának a takarékos autók versenyén.

 

 

 

Küllemre a tipikus ”jövő autója” látványa tárul elénk, ahogy azt számos jövőben játszódó sci-fi filmben is láthattunk. Az ajtói felfelé nyílnak csakúgy, mint a DeLorean, Saleen vagy a Lamborghini esetében, bár az XL1 látvány szempontjából nem sorolható az előbb említett márkák autói közé, hiszen drasztikusan futurisztikus lett.

 

 

A német mérnökök a kocsi kasztniját az igen könnyű karbonvázas anyagból állították elő, így a jármű súlya csupán 795 kg. A hibrid jellegéből adódóan a két hengeres, közel 50 lóerős motor mellett egy 27 lóerős elektromotor kapott még helyet, a hibrid hajtás feltöltése pedig akár konnektorról is megvalósítható. A CO2-es kibocsátása 24 g/km.

 

 

Így kijelenthető, hogy a VW XL1 gazdaságossági és környezetkímélő szempontok alapján hibátlan jövőbeli autónak bizonyul.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket