Hétköznapi dolgok Japánból

16 zseniális dolog Japánból, amiket az egész világon alkalmazni kellene!

Szerző: kvothe - 2017.03.28.

Most bemutatunk 16 nagyszerű szokást és találmányt, amelyeket minden országnak el kellene lesnie Japántól! Nézzük, hogy mik ezek a remek, ötletes dolgok!

Hétköznapi dolgok Japánból

Japán számos tekintetben színes ország. A nemzet nem csupán hagyományőrző kultúrájáról, de páratlan technológiai fejlettségéről is híres. Nem csoda tehát, hogy az oda látogatók sok olyan hétköznapinak számító dolgot találhatnak, amit kevés más országban, vagy sehol máshol a világon.

 

Vízforraló az üzletekben

Azokban az üzletekben, ahol instant tésztát lehet kapni, vízforralók sorakoznak a kijáratnál, ahol a vásárlók azonnal felönthetik forró vízzel a tésztájukat.

 

 

Egyszerűsített navigáció

Minden állomás és megállóhely saját betű és számkombinációval van ellátva, így azok is könnyedén megtalálhatják úti céljukat, akik nem igazán tudnak japánul.

 

 

Csomagküldő állomások az üzleteknél

Nem csak a postán adhatunk fel, vagy vehetünk át csomagokat. Számos üzlet mellett is találhatunk kihelyezett postaállomásokat, ahol elvégezhetjük ezt, így sorba sem kell állni annyit.

 

 

Műanyag pohár jéggel

Műanyagpohárban árulják a jeget. Ha az ember egy hűsítő teára vagy kávéra vágyik, csak felkeres egy üzletet, ahol kaphatók, és máris lehűtheti magát a forróságban.

 

A következő oldalon folytatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket