Ezek lesznek a legjobb helyek a világháború átvészelésére

A 10 legbiztonságosabb hely világháború esetén

Szerző: gagahu - 2020.03.25.

Ha kitörne itt egy világháború, nagy bajban lennénk. A tömegpusztító fegyverek bevetése valószínűleg a teljes emberiség eltűnéséhez vezetne, azonban ha ez nem is következne be, csak kevesen érnék meg a békekötés napját. Összeszedtük azok a helyeket, amelyek nagy valószínűséggel ide tartoznának egy ilyen jellegű konfliktus kitörésekor! 

Itt úszhatod meg a III. világháborút

10 – Svájc

Svájc, az örök semlegességet képviselő ország kétségtelenül az egyik legbiztonságosabb hely lenne egy esetleges világháború kitörésekor. Ennek okát három főbb pontban találjuk. Egyrészt földrajzilag is szerencsés ponton van, hiszen az Alpok természetes védelmét élvezi. Másrész Svájc tele van katonai bunkerekkel és menedékhelyekkel, így háború esetén a lakosság könnyen biztonságos helyre húzódhat. Az országot viszonylag könnyű elzárni a szárazföldi csapatok elől, mivel az alagutak és hegyi utak egyszerűen lezárhatóak és megvédhetőek. Harmadrészt Svájc, pénzügyi szerepe miatt, elérte azt a szintet, ahol szinte minden országnak érdeke, hogy a bankjai biztonságosan működjenek tovább.

 

9 – Tuvalu

Valószínűleg sokan még csak nem is halottak erről a kis Csendes-óceáni szigetről, mely listánk 9. helyére került. Annyira kívül esik a hatalmi zónáktól, hogy Tuvalu fennállása óta teljes függetlenséget élvezhet. Gyakorlatilag teljes önellátóságra képes, azonban nem rendelkezik jelentős erőforrásokkal, így semmilyen erőnek nem kelti majd fel az érdeklődését.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket